Bollenstreek

Hotel Sassenheim-Leiden: gelegen midden in de Bollenstreek

Rondom ons hotel in Sassenheim ligt de zuidelijke Bollenstreek en strekt zich uit van Leiden tot aan Haarlem. In de Bollenstreek kunt u tochten maken door de pittoreske dorpen Warmond, Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom. In het voorjaar ziet u zeeën van kleurrijke bloeiende bloembloemenvelden.

Keukenhof 

Stop onderweg eens om een bosje tulpen te kopen. Aan de kant van de weg vindt u vele bloemenstalletjes met bloemen vers van het veld. U kunt de Bollenstreek niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het prachtige bloemenpark Keukenhof in Lisse. Van 21 maart tot 12 mei 2019 is Keukenhof een internationale publiekstrekker. Jaarlijks trekt het park zo’n 1 miljoen bezoekers. Bloemenliefhebbers vanuit de hele wereld komen de grote diversiteit aan bloemen in bloei aanschouwen. Naast het wandelen door het bloemenpark en het bezoeken van de verschillende koninklijke paviljoenen met wisselende tentoonstellingen, kunt u ook een rondvaart maken in een fluisterboot langs de bloemenvelden. Of laat u rondleiden door een gids; hij of zij kan u van alles vertellen over de enorme diversiteit van bolgewassen.

Keukenhof Arrangement

Speciaal voor dit hoogtepunt van het jaar heeft Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden een aantrekkelijk Keukenhof Arrangement inclusief entreeticket samengesteld. Keukenhof bevindt zich op slechts 10 minuten rij-afstand vanaf ons hotel. Uiteraard is het ook mogelijk om op de fiets naar Keukenhof te gaan. De fietsroute neemt u mee langs de bloembollenvelden en brengt u naar het bloemenpark. Na een adembenemende dag kunt u heerlijk uitrusten in een van onze moderne hotelkamers. 

Lees meer over het Keukenhof Arrangement.

Het Keukenhof Arrangement is vanaf medio januari te boeken.

Bollen en duinen

Ten westen van de Bollenstreek gaan de bloembollenvelden over in de duinen van de Noordzee. Ook hier kunt u prachtige wandelingen of fietstochten maken. De kustplaatsen Noordwijk en Katwijk met bruisende boulevards en gezellige winkelstraten bieden plezier voor iedereen. Bezoek bijvoorbeeld de Noordduinen van Noordwijk. Met z'n uitgestrekte duinlandschap en slingerende fietspaden is dit een prachtige fietstocht!

Zomermaanden in de badplaatsen

In de zomermaanden is er in Noordwijk veel te beleven. Iedereen die houdt van zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven zit goed in Noordwijk aan Zee! Er worden veel evenementen georganiseerd, zoals de wekelijkse Zomermarkt op woensdag, de jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd 'De 10 van Noordwijk' en het Ibiza Festival Noordwijk met diverse marktkramen.Ook in Katwijk wordt iedere dinsdag een toeristenmarkt georganiseerd.

Lees meer over Noordwijk aan Zee.
Boek een van onze arrangement en en ontdek de badplaatsen Noordwijk en Katwijk vanuit ons hotel.

Fietsen in de Bollenstreek

De fietsverhuur van ons hotel biedt een topkwaliteit gewone en elektrische (e-bike) fietsen. De fietsen dienen vooraf gereserveerd te worden bij onze receptie. Tevens hebben wij gratis fietsroutes voor u beschikbaar. Ons hotel is gelegen nabij het Toeristisch Overstappunt Sassenheim en de fietsknooppunten 52 en 53. U kunt ook eenvoudig zelf een fietsroute uitstippelen.

Fietsarrangementen

Combineer uw fietstocht in de Bollenstreek met een overnachting in Hotel Sassenheim-Leiden. Na een sportieve dag, kunt u heerlijk ontspannen in ons hotel en culinair genieten in een van onze restaurants.

Bekijk al onze beschikbare arrangementen en geniet 2 of 3 dagen van de omgeving van Hotel Sassenheim-Leiden. U bent bij ons van harte welkom!

Evenementen in de Bollenstreek

Naast Keukenhof kent de Bollenstreek andere jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Bloemencorso, Het Kaags Muziekfestival, de Kaagweek, Flower Parade in Rijnsburg, de zomermarkten in Noordwijk en Katwijk, het historische 3 oktoberfeest in Leiden en de Kerstfair op Kasteel Keukenhof. Bij de receptie van ons hotel informeren wij u graag over de leukste evenementen en activiteiten uit de regio.

Neem alvast een kijkje in onze activiteitenagenda voor meer informatie over de evenementen. Of bekijk onze pagina met Toeristische Informatie voor de leukste activiteiten voor jong en oud.

Nodig om uw bericht te kunnen versturen.