Agenda

Toeristische info

Bekijk de verrassende bezienswaardigheden van onze regio en boek een arrangement. Lees meer

Volgende

Sinterklaas intocht & huis van Sinterklaas

25 nov 2018 - 04 dec 2018

Waag | Leiden

Intocht van Sinterklaas | Zaterdag 24 november
Locatie: Beestenmarkt, Hooglandse Kerkgracht en het Huis van Sinterklaas
Tijd: 11.00 - 16.00 uur

Op zaterdag 24 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in  Leiden en zoals ieder jaar gebeurt dit niet ongemerkt. Met een voorprogramma dat start om 11.00 uur worden Sinterklaas en alle Pieten warm welkom worden geheten als zij aankomen. Het voorprogramma vindt plaats op de Beestenmarkt. 

Tijdens dit voorprogramma zullen alle liedjes namelijk nog een keer goed geoefend worden. 

Om 12.00 uur arriveert de Sint om vervolgens om 12.45 uur op zijn paard Amerigo te beginnen aan zijn feestelijke rit door de binnenstad. Om 14.00 uur eindigt de optocht op de Hooglandse Kerkgracht en is er gelegenheid voor een korte ontmoeting met de Goedheiligman. 

Huis van Sinterklaas | Zondag 25 november t/m dinsdag 4 december
Locatie: Waag | Aalmarkt 21
Dagelijks van 12.00 - 17.00 uur
Gratis entree

Vanaf zondag 24 november is de Waag als vanouds omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en alle Pieten zullen hier 12 dagen lang logeren.

Daarnaast zijn er vele activiteiten voor kinderen: van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak of dansen op Sinterklaasmuziek. Doe ook mee aan de speurtocht in de stad, hiermee zijn leuke prijzen te winnen.

En het allerleukste... Haal in het Huis van Sinterklaas je pietendiploma! Iedereen is welkom om de Sint en Pieten een bezoekje te brengen.