Toeristische info

Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Flower Tour rondom Keukenhof

De Flower Tour is een unieke fietsroute van ongeveer 15 kilometer (1 uur fietsen) door de Bollenstreek. Tijdens deze tour kom je door middel van een audiotour meer te weten over de rijke historie van deze wereldberoemde streek. Je fietst langs zeer afwisselend landschap met landgoederen, bloemvelden, bossen, kastelen en kerken. De fietsroute is te starten vanaf verschillende locaties, waaronder de Keukenhof. Houdt er rekening mee dat De Keukenhof weer geopend is vanaf 21 maart tot en met 19 mei 2019.

Tijdens de Flower Tour, fietst u onder andere langs de volgende punten:

  • De bloemenvelden aan de Zwartelaan. Deze bloemenvelden zijn de drukst bezochte van de Bollenstreek. Tussen de velden staat de Keukenhofmolen: de meest gefotografeerde molen ter wereld!
  • Het Keukenhofbos: een authentiek strandwalbos met beuken, eiken en een enkele oude den.
  • Museum de Zwarte Tulp. Dit is hét museum over bloembollencultuur en kunst. Het museum vertelt over 500 jaar geschiedenis van de Bollenstreek, de werkzaamheden op het land en de wetenschap achter het ontwikkelen van nieuwe tulpensoorten.
  • De St. Agathakerk, gevestigd in het midden van het dorpshart van Lisse. Door de grootte van de kerk, wordt dit gebouw ook wel de ‘kathedraal van de Bollenstreek’ genoemd. De St. Agathekerk heeft een bollenverleden; de kerk is mede gefinancierd door de bollenkwekers in Lisse. Dit is terug te zien in de tekeningen aan de wanden van de kerk.

Benieuwd naar de rest van de tour? Klik hier voor meer informatie.