Green Key

U helpt tijdens uw verblijf ongemerkt mee aan onze bedrijfsvoering met 'visie voor de toekomst'. Als duurzame onderneming is Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden namelijk gecertificeerd met het Green Key certificaat. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat u hiervoor hoeft in te leveren op comfort. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in mei 2022 wederom het Gouden Green Key certificaat behaald hebben!

Duurzame doelen

People, planet en profit zijn een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Daarom zijn wij aangesloten bij Green Key. Dit is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Ook staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel.

Onze maatregelen

In de praktijk betekent dit dat wij een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. Ongemerkt zult u tijdens uw verblijf meehelpen om onze doelstellingen te verwezenlijken, zonder dat u hier enig hinder van ondervindt. In het gebouw wordt gebruikt gemaakt van energiezuinige verlichting. Op de menukaart van ons restaurant staan ook gerechten die voornamelijk worden bereid met biologische producten. En er wordt sterk rekening gehouden met klimaatbeheersing, zonder dat u het te warm of te koud zult krijgen. Op ons parkeerterrein staan elektrische oplaadpunten voor fietsen en auto’s. Tijdens uw bezoek zult u wellicht gebruik maken van de waterbesparende kranen in ons gebouw, zonder dat u daar als bezoeker iets van merkt.

Na een overnachting bij Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden kunt u niet alleen weer fit beginnen aan een nieuwe werkdag, u heeft ongemerkt ook een bijdrage geleverd aan het behoud van natuur en milieu!