Welkom

Wij, Ab en Christa de Bruijn (4e generatie Van der Valk) en onze vier zonen, heten u graag van harte welkom bij Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. Een echt familiebedrijf met een mooie historie en een heerlijke plek om te ontspannen, te werken en te genieten. Drie kernwaarden staan bij ons centraal: Feel good, @Home en #WOW! Wij hopen dat u zich snel thuis voelt bij ons en zullen ons uiterste best doen om u tijdens uw verblijf positief te verrassen en uw verwachtingen te overtreffen!

Op deze pagina vertellen we u graag meer over ons hotel, onze geschiedenis en waarom het zo leuk is om deel uit te maken van ons TEAM!

Een stukje familiegeschiedenis

Martinus van der Valk, overgrootvader van Ab de Bruijn, was het nakomertje uit een gezin van 24 kinderen. Toen zijn ouders overleden, erfde hij boerderij De Gouden Leeuw te Voorschoten, met bijbehorend café en slagerij. Als autohandelaar was Martinus veel onderweg en het viel hem op dat je buiten de deur nergens zo lekker kon eten als thuis. Hier ontstond het idee om een plek te creëren waar gasten lekker konden eten als ze van huis waren. Overgrootmoeder Rie runde het café/restaurant. Er werden 12 kinderen geboren en Martinus wilde voor ieder kind een eigen zaak opzetten. Cadeau kregen de kinderen het echter niet; er moest hard voor gewerkt worden. Maar altijd met plezier.

Twee zonen van Martinus en Rie van der Valk traden steeds meer op de voorgrond: Arie en Gerrit. Arie was de financiële man en Gerrit de ondernemer en het gezicht naar buiten. Motel Sassenheim, wat later Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden werd, was het eerste nieuwbouwproject. El en Ber de Bruijn, 3e generatie Van der Valk en ouders van Ab de Bruijn, ging het motel runnen en hebben hier 36 jaar met veel plezier gewerkt.

Mevrouw de Bruijn | Oud-eigenaresse aan het woord

Van der Valk 2.0

Na 36 jaar hebben Ab en zijn vrouw Christa de Bruijn het stokje overgenomen en het hotel in hun visie doorontwikkeld tot wat het nu is: een prachtig viersterren hotel met 157 kamers, drie restaurants waaronder het sfeervolle restaurant Nest, OZZO Oriental Restobar en het ruim opgezette Live Cooking Restaurant, een modern congrescentrum en 16 multifunctionele zalen. 

Dat Ab en Christa de Bruijn met hun vooruitstrevende visie de juiste weg zijn ingeslagen, blijkt niet alleen uit de positieve reacties en hoge reviewscores van de gasten, maar ook uit de diverse nominaties en prijzen die Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden de afgelopen jaren heeft mogen ontvangen, zoals: nominatie Entree Awards 2016 in de categorie Best Hotel Restyling, winnaar Nationale Meeting Award 2018, Customer First Award 2018, tweede prijs Nationale Meeting Award 2019 en Publieksprijs en Vakjuryprijs Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019. 

Bekijk hier de video die gemaakt is tijdens de verbouwing eind 2015:

Werken bij Team Toucan

Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze gasten, maar ook onze medewerkers zich bij ons thuis voelen. Want blije collega’s zorgen voor blije gasten. Bij ons werk je in een open, spontane sfeer en krijg je de gelegenheid om jezelf te ontplooien. Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is niet voor niets begin 2019 uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019. Samen doen we er alles aan om onze gasten de hoogst mogelijke service te bieden en hen het echte ‘WOW’ gevoel te geven.

Vacatures en solliciteren

Wil je ook het horecavak uitoefenen bij de grootste horeca-familie van Nederland? Bekjk onze Werken bij pagina voor al onze opleidingstrajecten, vacatures, teambuildingactiviteiten etc. Of ga direct naar onze vacature pagina en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!