Keukenhof 2018

Keukenhof in Lisse trekt jaarlijks zo'n 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Van 22 maart tot 13 mei 2018 is Keukenhof weer geopend voor bloemenliefhebbers. Er staan maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten. Bezoek de Keukenhof vanuit ons hotel in Sassenheim. Wij hebben een uitgebreid en aantrekkelijk Keukenhof Arrangement.

Kasteel Keukenhof

Het evenement dankt zijn naam aan Kasteel Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het ‘Keukenhof' genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat Keukenhof bekend om de vele soorten bloembollen die daar tot bloei komen.

Koninklijke paviljoenen

In Keukenhof kunt u genieten van de bekende paviljoenen, vernoemd naar het Nederlandse koningshuis: Oranje Nassau Paviljoen, Willem Alexander Paviljoen, Wilhelmina Paviljoen, Juliana paviljoen en het Beatrix Paviljoen.

Thema 2018: Romantiek in de bloemen

Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in de bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers nauw met elkaar verbonden. Keukenhof brengt u dit jaar in romantische lentesferen, met onder meer prachtige bloemenshows in teken van Romantiek, een grote rozenshow en een tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant.

Het Keukenhofseizoen 2018 wordt afgesloten met Romantiek in Keukenhof, een festival met klassieke muziek in het park. Creëer een romantisch moment met uw geliefde en dans tussen de vele bloeiende bloemen. 

Verschillende weekenden worden evenementen georganiseerd in Keukenhof voor jong en oud. Bekijk onze activiteitenagenda voor meer informatie over de evenementen. 

Meer te doen

U kunt in Keukenhof naast het wandelen door het prachtige bloemenpark en het bezoeken van de paviljoenen ook een boottochtje maken, tentoonstellingen bezichtigen of laat u rondleiden door een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de enorme diversiteit van bolgewassen. Naast een bezoek aan Keukenhof, kunt u ook de bloemenvelden van de Bollenstreek bewonderen.

Boek een Keukenhof Arrangement

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ligt dichtbij Lisse (10 minuten rijden) en is een ideale thuisbasis om Keukenhof te bezoeken. Bekijk ons speciale Keukenhof Arrangement (incl. entreekaart) en combineer uw bezoek aan Keukenhof met een overnachting. 

Flower route rondom ons hotel

Heeft u na een bezoek aan Keukenhof zin in nog meer bloemen? Rondom Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is een schitterende flower route aangelegd. De route is nu op z'n mooist tussen maart en mei. Dus bent u in de buurt of verblijft u in ons hotel? Dan is een wandeling langs de flower route zeker de moeite waard.