Keukenhof

Keukenhof in Lisse trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Van 20 maart t/m 9 mei 2021 is Keukenhof weer geopend voor bloemenliefhebbers. Er staan maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten. 

Boek een Keukenhof Arrangement

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ligt dichtbij de Keukenhof in Lisse (10 minuten rijden) en is een ideale locatie om te verblijven als u voornemens bent om het bloemenpark te bezoeken. Een entreeticket is inbegrepen!

Met ons Keukenhof arrangement combineert u een bezoek aan het Keukenhof met een overnachting in een van onze ruime hotelkamers inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk driegangendiner in restaurant Nest. 

Bekijk de beschikbaarheid

Keukenhof activiteiten

Naast het wandelen door het prachtige bloemenpark en het bezoeken van de paviljoenen kunt u ook tentoonstellingen bezichtigen of een boottochtje maken. Rondom Keukenhof liggen de beroemde bollenvelden. Bij de molen heeft u een prachtig uitzicht over deze bloeiende velden. Stap in een fluisterboot voor een unieke vaartocht langs de bollenvelden, of ontdek de Bollenstreek op de fiets, Hollandser kan het niet!

Vind de Gerrit van der Valk Tulp!
In de Keukenhof staat ook de speciale Gerrit van der Valk tulp! Spot u de tulp, maak dan een selfie, post deze in uw Instagram Stories en tag @hotelsassenheimleiden voor een repost in ons overzicht!

Bloemenshows in Keukenhof

In de paviljoens wisselen vele bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit!

Kasteel Keukenhof

Het evenement Keukenhof dankt zijn naam aan Kasteel Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het ‘Keukenhof' genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat Keukenhof bekend om de vele soorten bloembollen die daar tot bloei komen.

Koninklijke paviljoenen

In Keukenhof kunt u genieten van de bekende paviljoenen, vernoemd naar het Nederlandse koningshuis: Oranje Nassau Paviljoen, Willem Alexander Paviljoen, Wilhelmina Paviljoen, Juliana paviljoen en het Beatrix Paviljoen.

Thema weekenden in Keukenhof

Tijdens verschillende weekenden worden er thema evenementen georganiseerd in Keukenhof die voor jong en oud geweldig zijn om te bezoeken! Houdt onze activiteitenagenda in de gaten voor meer informatie over de evenementen. 

Flower route rondom ons hotel

Heeft u na een bezoek aan Keukenhof zin in nog meer bloemen? Rondom Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is een schitterende flower route aangelegd. De route is op z'n mooist tussen maart en mei. Dus bent u in de buurt of verblijft u in ons hotel? Dan is een wandeling langs de flower route zeker de moeite waard.