Keukenhof

Keukenhof in Lisse trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Van 21 maart t/m 12 mei 2024 is Keukenhof dagelijks geopend voor bloemenliefhebbers. Er staan maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten. 

Toegangstickets voor de Keukenhof zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar via keukenhof.nl of vanaf de openingsdatum bij de receptie van het hotel. Tickets kunnen niet vooruit gereserveerd worden. 

Boek een Keukenhof Arrangement

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ligt dichtbij de Keukenhof in Lisse (10 minuten rijden) en is een ideale locatie om te verblijven als u voornemens bent om het bloemenpark te bezoeken. Een entreeticket en parkeerticket zijn inbegrepen!

Met ons Keukenhof arrangement combineert u een bezoek aan het Keukenhof met een overnachting in een van onze ruime hotelkamers inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk driegangendiner in restaurant Nest. 

Bekijk de beschikbaarheid

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de openingstijden van de Keukenhof?

De Keukenhof is geopend van 21 maart t/m 12 mei 2024 van 08:00 tot 19:30 uur, ook op zon- en feestdagen.

Hoe kan ik toegangskaarten kopen?

Toegangstickets voor de Keukenhof zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar via keukenhof.nl of vanaf de openingsdatum bij de receptie van ons hotel. Het is niet mogelijk om via de receptie toegangstickets vooruit te reserveren.

Bij het Keukenhof arrangement zijn een entreeticket en parkeerticket voor Keukenhof inbegrepen.

Wat is het meest geschikte moment om de Keukenhof te bezoeken?

In de Keukenhof bloeit alles net zoals in de natuur. De vroege bloeiers, zoals crocussen, narcissen, (vroege) tulpen en hyacinten vindt u dus aan de start van het seizoen. De late bloeiers, zoals (grote) tulpen, komen later in het seizoen.

De rustigste tijden in de Keukenhof zijn vóór 10:30 uur en na 16:00 uur. 

Ook is het op maandagen, dinsdagen en woensdagen rustiger dan op andere dagen.

Waar kan ik parkeren bij de Keukenhof?

Bij de Keukenhof is voldoende parkeergelegenheid. De kosten zijn € 6,- per auto en het terrein sluit om 19:30 uur. U kunt direct bij de aanschaf van entreekaarten voor de Keukenhof ook een parkeerticket kopen. 

Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto's beschikbaar bij de hoofdingang.

Bij het Keukenhofarrangement is een parkeerticket inbegrepen. 

Zijn er kluisjes bij de Keukenhof voor bagage?

Er zijn lockers aanwezig bij de Keukenhof voor kleine bagage. De afmetingen van de kluisjes is 22x55x45 cm. 

Keukenhof activiteiten

Naast het wandelen door het prachtige bloemenpark en het bezoeken van de paviljoenen kunt u ook tentoonstellingen bezichtigen of een boottochtje maken. Rondom Keukenhof liggen de beroemde bollenvelden. Bij de molen heeft u een prachtig uitzicht over deze bloeiende velden. Stap in een fluisterboot voor een unieke vaartocht langs de bollenvelden, of ontdek de Bollenstreek op de fiets, Hollandser kan het niet!

Vind de Gerrit van der Valk Tulp!
In de Keukenhof staat ook de speciale Gerrit van der Valk tulp! Spot u de tulp, maak dan een selfie, post deze in uw Instagram Stories en tag @vandervalksassenheimleiden voor een repost in ons overzicht!

Bloemenshows in Keukenhof

In de paviljoens wisselen vele bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit!

Kasteel Keukenhof

Het evenement Keukenhof dankt zijn naam aan Kasteel Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het ‘Keukenhof' genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat Keukenhof bekend om de vele soorten bloembollen die daar tot bloei komen.

Koninklijke paviljoenen

In Keukenhof kunt u genieten van de bekende paviljoenen, vernoemd naar het Nederlandse koningshuis: Oranje Nassau Paviljoen, Willem Alexander Paviljoen, Wilhelmina Paviljoen, Juliana paviljoen en het Beatrix Paviljoen.

Thema weekenden in Keukenhof

Tijdens verschillende weekenden worden er thema evenementen georganiseerd in Keukenhof die voor jong en oud geweldig zijn om te bezoeken! Houdt onze activiteitenagenda in de gaten voor meer informatie over de evenementen. 

Flower route rondom ons hotel

Heeft u na een bezoek aan Keukenhof zin in nog meer bloemen? Rondom Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is een schitterende flower route aangelegd. De route is op z'n mooist tussen maart en mei. Dus bent u in de buurt of verblijft u in ons hotel? Dan is een wandeling langs de flower route zeker de moeite waard.