Keukenhof 2019

Keukenhof in Lisse trekt jaarlijks zo'n 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Van 21 maart tot 19 mei 2019 is Keukenhof weer geopend voor bloemenliefhebbers. Er staan maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten. Bezoek de Keukenhof vanuit ons hotel in Sassenheim. Wij hebben een uitgebreid en aantrekkelijk Keukenhof Arrangement.

Kasteel Keukenhof

Het evenement dankt zijn naam aan Kasteel Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het ‘Keukenhof' genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat Keukenhof bekend om de vele soorten bloembollen die daar tot bloei komen.

Koninklijke paviljoenen

In Keukenhof kunt u genieten van de bekende paviljoenen, vernoemd naar het Nederlandse koningshuis: Oranje Nassau Paviljoen, Willem Alexander Paviljoen, Wilhelmina Paviljoen, Juliana paviljoen en het Beatrix Paviljoen.

Thema 2019: Flower Power

Keukenhof staat in 2019 in het teken van Flower Power: de kracht van bloemen.

Verschillende weekenden worden evenementen georganiseerd in Keukenhof voor jong en oud. Houdt onze activiteitenagenda in de gaten voor meer informatie over de evenementen. 

Meer te doen

U kunt in Keukenhof naast het wandelen door het prachtige bloemenpark en het bezoeken van de paviljoenen ook een boottochtje maken, tentoonstellingen bezichtigen of laat u rondleiden door een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de enorme diversiteit van bolgewassen. Naast een bezoek aan Keukenhof, kunt u ook de bloemenvelden van de Bollenstreek bewonderen.

Boek een Keukenhof Arrangement

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ligt dichtbij Lisse (10 minuten rijden) en is een ideale thuisbasis om Keukenhof te bezoeken. Bekijk ons speciale Keukenhof Arrangement (incl. entreekaart) en combineer uw bezoek aan Keukenhof met een overnachting. 

Flower route rondom ons hotel

Heeft u na een bezoek aan Keukenhof zin in nog meer bloemen? Rondom Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is een schitterende flower route aangelegd. De route is nu op z'n mooist tussen maart en mei. Dus bent u in de buurt of verblijft u in ons hotel? Dan is een wandeling langs de flower route zeker de moeite waard.