Ontdek de mooiste tulpenvelden van Nederland

Keukenhof

De Keukenhof in Lisse trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Van 20 maart t/m 11 mei 2025 is de Keukenhof dagelijks geopend. Ons hotel ligt vlakbij de Keukenhof, op slechts 10 minuten rijden, en is daarmee de perfecte locatie om te verblijven als u voornemens bent om de mooiste tulpenvelden van Nederland te bewonderen. 

Toegangstickets voor de Keukenhof zijn verkrijgbaar via keukenhof.nl of vanaf de openingsdatum bij de receptie van Van der Valk Hotel Sassenheim - Leiden.

Volledig verzorgd genieten

Keukenhof Arrangement

Maak van uw bezoek aan de Keukenhof een compleet weekendje weg met ons Keukenhof Arrangement! Geniet van een heerlijke dag tussen de bloeiende tulpen in de Keukenhof, een overnachting in een van onze ruime hotelkamers inclusief uitgebreid ontbijtbuffet én een heerlijk driegangendiner in Restaurant Nest. Een entreeticket en parkeerticket zijn inbegrepen.

Combineer uw bezoek aan de Keukenhof met een culinaire lunch- of diner ervaring bij Restaurant Nest, en geniet van de beste à la carte gerechten en echte Valk klassiekers. Bij OZZO Oriental Restobar kunt u genieten van vers bereide sushi en de lekkerste oriëntaalse gerechten. Reserveer alvast uw tafel in een van onze restaurants, vlakbij de Keukenhof!

Tijdens het tulpenseizoen kunt u naast wandelen door de Keukenhof langs de prachtige tulpenvelden, ook tentoonstellingen bezichtigen of een boottochtje maken in een fluisterboot. Bij de molen heeft u een prachtig uitzicht over de bloeiende velden vol tulpen, krokussen, lelies en hyacinten. Ook leuk: ontdek de Bollenstreek op de fiets, Hollandser kan het niet!

Geschiedenis

Kasteel Keukenhof

Het evenement Keukenhof dankt zijn naam aan Kasteel Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het ‘Keukenhof' genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat de Keukenhof in Lisse bekend om de vele soorten bloembollen, zoals tulpen, die daar tot bloei komen.

Rondom ons hotel in Sassenheim ligt de zuidelijke Bollenstreek, die zicht uitstrekt van Leiden tot aan Haarlem. Hier is ook een schitterende tulpenroute aangelegd. Dus bent u in de buurt of verblijft u in ons hotel? Dan is een wandeling of fietstocht langs de tulpenroute zeker de moeite waard! Ook vindt dit jaar weer het Bloemencorso. Komt u de mooie praalwagens ook bewonderen? Zo geniet u optimaal van het tulpenseizoen!

Feestdagen

Pasen

Op zoek naar het ideale uitje tijdens het paasweekend? Vier Pasen dan bij de Keukenhof in Lisse! Geniet van een heerlijke dag tussen de bloemen en tulpen. Bij Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden kunt u daarna genieten in het restaurant van de meest gezellige paasbrunches- en buffetten. Ook perfect voor onze jongste gasten!

 

In de Keukenhof staat ook de speciale Gerrit van der Valk tulp! Spot u de tulp, maak dan een selfie, post deze in uw Instagram Stories en tag @vandervalksassenheimleiden voor een repost in ons overzicht!