Dorpen en markten

Charmante dorpen en gezellige markten in de buurt

Dorpshart

Sassenheim

In Sassenheim worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd, er is altijd iets te beleven in dit levendige dorp! U kunt er prachtig fietsen en wandelen door de kleurrijke bollenvelden, of bezoek de historische Ruïne van Teylingen!

Dorpshart

Warmond

Het schilderachtige Warmond ligt aan de oevers van de Kagerplassen waar het bruist van de wateractiviteiten. Naast de weekmarkt op zaterdag ademt het authentieke Warmond - dat ooit thuisbasis was van Jan Steen - kunst en cultuur.

Dorpshart

Lisse

Het historische dorp Lisse is het epicentrum van de wereldwijde bloembollenhandel, en thuisbasis van bloemenpark Keukenhof. Ontdek ook het gezellige centrum en de weekmarkt op maandag, of bezoek een van de seizoensmarkten!

Het 15e-eeuwse Witte Kerkje is een van de bekendste bezienswaardigheden van Noordwijkerhout en een iconisch herkenningspunt. Naast de wekelijkse markt op donderdag worden er veel toeristenmarkten georganiseerd.

Dorpshart

Rijnsburg

Rijnsburg is een van de vier dorpskernen van de kustgemeente Katwijk. Het is een charmant dorp met een rijke geschiedenis en een uniek karakter. Shoppen kan in winkelcentrum In de Hoftuin, of op de markt op dinsdag.

Dorpshart

Oegstgeest

Oegstgeest is een pittoresk dorp met leuke winkels op de Lange Voort en de Kempenaerstraat, of de wekelijkse markt op dinsdag. Een mooie bezienswaardigheid is Kasteel Oud-Poelgeest, een prachtig 17e-eeuws kasteel.

Markt in de regio

Weekmarkten

De weekmarkten in de dorpjes rondom Van der Valk hotel Sassenheim - Leiden bieden een breed scala aan producten, variërend van verse groenten en fruit tot bloemen, kleding en meer! Proef de lokale sfeer en geniet van die kenmerkende dorpse gezelligheid. Zie voor meer events ook de activiteitenkalender.

Markt in de regio

Seizoensmarkten

In de zomer is er, naast de weekmarkten, ook elke week een gezellige seizoensmarkt te vinden in Noordwijk en Katwijk. Voor seizoensmarkten met jaarlijks wisselende data, zoals de markten in de corsoweek en de kerstmarkten in de regio, verwijzen wij u naar de activiteitenkalender.