Sassenheim

Ontdek Sassenheim; het charmante dorp in het hart van de Nederlandse bloembollenstreek

Sassenheim ligt in het hart van de Nederlandse Bollenstreek, een regio die wereldwijd bekend staat om zijn prachtige bloemenvelden. Bezoek in het voorjaar de kleurrijke tulpenvelden die het landschap omtoveren in een zee van rood, geel en roze, of in het najaar de mooie Dahliatuinen; een absolute aanrader! 

Maak een fietstocht of wandeling door de velden en beleef de adembenemende schoonheid van de Nederlandse bloembollen. Of bezoek de Keukenhof, dat op een steenworp afstand van het dorp gelegen is. Bij Museum de Zwarte Tulp kunt u meer leren over de geschiedenis, technieken en cultuur rondom de teelt van tulpen en andere bloembollen. 

Het hele jaar door worden er in Sassenheim verschillende evenementen en festivals georganiseerd, er is altijd wel iets te beleven is dit levendige dorp. Van de jaarlijkse Bloemencorso in het voorjaar, waarbij prachtig versierde praalwagens door de straten trekken, tot de sfeervolle kerstmarkten in de winter. In augustus vindt de jaarlijkse feestweek van Sassenheim plaats, inclusief een gezellige braderie. 

Bekijk onze activiteitenkalender voor een actueel overzicht van wat er in Sassenheim te doen is tijdens uw verblijf. 

Historie, recreatie en natuur

Sassenheim heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Een van de hoogtepunten is Kasteel Teylingen, een ruïne van een 13e-eeuws kasteel dat ooit toebehoorde aan de adellijke familie Van Teylingen. Het kasteel en het omliggende park zijn ideaal voor een historische wandeling en bieden een fascinerend kijkje in het verleden.

Voor natuurliefhebbers biedt Sassenheim verschillende recreatiemogelijkheden. Het Park Rusthoff, een prachtig stadspark in het centrum van het dorp, is een rustige plek om te wandelen, picknicken of simpelweg te ontspannen. Voor watersportliefhebbers zijn de Kagerplassen vlakbij, waar u kunt zeilen, kanoën en vissen.

Winkelen en markt in Sassenheim

Sassenheim heeft een levendig winkelgebied met een mix van boetieks, speciaalzaken en gezellige cafés en restaurants. Bezoek de Hoofdstraat voor een divers winkelaanbod en geniet van een kopje koffie of een smakelijke maaltijd in een van de lokale eetgelegenheden. 

De wekelijkse markt in Sassenheim is op donderdagen op het plein aan de Hoofdstraat. 

Bereikbaarheid en parkeren

Het centrum van Sassenheim is eenvoudig lopend of met de fiets te bereiken. Bij de receptie kunt u, indien gewenst, fietsen en e-bikes huren. Wilt u liever met het openbaar vervoer of de auto? Plan dan uw reis via 9292.nl of navigeer naar de Hoofdstraat in Sassenheim.