De Lakenhal

Museum De Lakenhal wil zoveel mogelijk verschillende mensen met nieuwe ogen naar het Leidse verleden laten kijken. In het prachtig gerestaureerde museumcomplex is een rijke keuze uit de collectie beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis te zien aan de hand van zeven kernverhalen. 

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverigheid van de stad Leiden. Het verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties, waaronder De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens 'Laatste Oordeel' (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden die hier plaatsvinden, is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

Openbaar vervoer

Binnen een half uur kunt u Museum De Lakenhal bereiken met het openbaar vervoer. Op slechts 10 minuten loopafstand van ons hotel ligt NS Station Sassenheim. Vanaf NS Station Sassenheim is een directe treinverbinding naar Station Leiden Centraal. Deze trein vertrekt vier keer in het uur. Vanaf NS Station Leiden Centraal bereikt u Museum De Lakenhal al binnen 10 minuten te voet.

Met de bus is het ook mogelijk om Museum De Lakenhal te bereiken. U kunt gebruik maken van een directe Arriva busverbinding (Qliner 50). De dichtsbijzijnde bushalte (7 minuten lopen) vanaf ons hotel is Bushalte Viaduct, Warmond. De bus vertrekt vier keer in het uur en stopt voor NS Station Leiden Centraal. Vanaf hier is het museum binnen 10 minuten te voet bereikbaar.

Parkeren

Per auto bereikt u Museum De Lakenhal binnen 15 minuten vanaf Hotel Van der Valk Sassenheim-Leiden. De dichtsbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Lammermarkt, welke zich twee minuten te voet van het museum vandaan bevindt.

Fiets huren

Wilt u liever op de fiets stappen? Dan is dit ook mogelijk, want binnen een half uur bent u al bij het museum! De fietsverhuur van ons hotel biedt diverse topkwaliteit fietsen, zowel gewone en elektrische fietsen staan hier voor u klaar!

Lees meer en bestel uw tickets: Museum De Lakenhal.