De Zwarte Tulp

Museum de Zwarte Tulp is hét museum over de bloembollencultuur en neemt u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.

Workshops, lezingen en evenementen

Museum de Zwarte Tulp organiseert regelmatig workshops, lezingen en evenementen. Meer informatie vindt u in de agenda van Museum de Zwarte Tulp.

Rondleidingen

Het museum biedt rondleidingen aan voor groepen tot 15 personen. De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. U dient een rondleiding van tevoren te boeken. Een rondleiding duurt ongeveer 50 minuten en kost 30 euro. Reserveren kunt u via 0252 417 900 of via info@museumdezwartetulp.nl 

Openbaar vervoer

Museum de Zwarte Tulp is per bus te bereiken vanaf NS Station Sassenheim. Dit busstation ligt op slechts 10 minuten loopafstand van ons hotel. Binnen 25 minuten bereikt u per bus, bushalte Centrum, Lisse. Voor de actuele vertrektijden raden wij u aan uw reis te plannen via de NS website.

Parkeren

Binnen 15 minuten bereikt u Museum de Zwarte Tulp al. Rondom het museum kunt u gemakkelijk uw auto parkeren. Let hierbij wel op uw parkeerschijf! Het adres van het museum is: Heereweg 219, 2161 BG Lisse.

Fiets huren

Museum de Zwarte Tulp is gevestigd in Lisse, het hart van de Bloembollenstreek. Hoe leuk is het dan wel niet om op de fiets te stappen en te genieten van de prachtige omgeving op de weg naar het museum! Bij de receptie van ons hotel zijn zowel e-bikes als gewone fietsen te reserveren.

Lees meer over de actuele tentoonstellingen en openingstijdens van Museum De Zwarte Tulp.