Hortus Botanicus

Hortus Botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin in Nederland. In 1590 is de tuin aangelegd en sindsdien uitgebreid tot bijna 4 hectare! Wandel door de tuin en bekijk de tropische collecties in de kassen en tuinen.

Het adres van Hortus Botanicus is; Rapenburg 73, 2311GJ Leiden.

Openbaar vervoer

Er zijn meerdere mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen naar Hortus Botanicus in Leiden. De snelste optie is om in 10 minuten te voet naar NS Station Sassenheim te gaan en vanaf daar de sprintertrein naar NS Station Leiden Centraal te nemen, welke 2 keer in het uur vertrekt. Zodra u uit bent gestapt op dit station kunt u vanaf Bushalte Leiden Centraal naar Bushalte Paterstraat reizen. Bij aankomst loopt u in circa 4 minuten naar Hortus Botanicus.

Parkeren

Binnen een kwartier rijden met de auto kunt u al bij Hortus Botanicus komen vanaf ons hotel. Bij aankomst in Leiden kunt u het beste uw auto parkeren bij het Stadsparkeerterrein Haagweg of in Parkeergarage Centrum Morspoort. Vanaf Stadsparkeerterrein Haagweg is er gratis vervoer met een shuttlebusje dat u op verzoek tot 80 meter van Hortus Botanicus brengt. Vanaf Parkeergarage Centrum Morspoort loopt u langs de mooie Leidsche grachten in een kwartiertje naar Hortus Botanicus.

Fiets huren

Lekker op stap in de natuur? Wij bieden top kwaliteit gewone fietsen en e-bikes aan onze gasten. Deze fietsen zijn vooraf te reserveren bij de receptie van ons hotel. In een half uur kunt u al naar Hortus Botanicus fietsen en vanaf hier kunt u ook nog eens gemakkelijk de gezellige stad Leiden verkennen! Kijk voor meer informatie over het huren van fietsen op onze website.

Geniet van verschillende arrangementen die Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden speciaal voor u heeft samengesteld! Zo bieden wij verschillende aantrekkelijke arrangementen aan waarmee u er heerlijk tussenuit kunt om te genieten van de prachtige omgeving.

Lees meer over Hortus Botanicus, openingstijden en speciale tentoonstellingen.