Japanmuseum Sieboldhuis

Het Japanmuseum Sieboldhuis is gevestigd in Leiden en biedt het mooiste uit Japan in één Hollands historisch huis. Het museum is opgericht om de lange relatie tussen Japan en Nederland te uiten. Er zijn verschillende dingen te bekijken zoals prenten, fossielen, keramiek, oude landkaarten en geprepareerde dieren.

Het pand, bestaande uit vier woningen, bestaat al sinds de 16e eeuw. Alle voorwerpen zijn in de 19e eeuw verzameld door Philipp Frans von Siebold. Hij was een Duitsman die werkzaam was in Nederland als arts. Siebold heeft zelf maar kort in het pand gewoond, die hij gebruike om zijn indrukwekkende verzameling Japanse curiosa tentoon te stellen voor publiek. Siebold had veel voorwerpen verzameld met behulp van Japanse vrienden en leerlingen.

In het Japanmuseum Sieboldhuis vinden zowel vaste als regelmatige tijdelijk tentoonstellingen plaats.

Openbaar vervoer

Vanaf NS Station Sassenheim, waar u in 10 minuten heen kunt lopen vanaf ons hotel, vertrekt er vier keer in het uur een trein naar NS Station Leiden Centraal. Op NS Station Leiden Centraal neemt u de hoofduitgang richting het centrum. Vanaf hier ligt het Japanmuseum Sieboldhuis op circa 15 minuten loopafstand aan de Rapenburg gracht.

Vanaf Bushalte Leiden Centraal is het ook mogelijk om per bus naar het museum te reizen. Wij raden u aan uit te stappen bij Bushalte Breestraat of Bushalte Kort Rapenburg. Vanaf hier is het circa 5 minuten lopen naar Japanmuseum Sieboldhuis. Kijk voor de bustijden op HTM

Parkeren

Per auto kunt u via de A44 gemakkelijk naar het museum rijden. Ga de A44 af bij afrit Leiden en volg Leiden centrum.

Voor het parkeren kunt u het beste P1 Haagweg volgen. Hier kunt u gebruik maken van het gratis pendelbusje of wandel in 10 minuten naar het Sieboldhuis. Ook kunt u ervoor kiezen uw auto te parkeren in Parkeergarage Lammermarkt of Parkeergarage Morspoort.

Fiets huren

Liever een uitstapje op de fiets? Dan kunt u een topkwaliteitsfiets huren bij de receptie van ons hotel.

Lees meer over het Japanmuseum Sieboldhuis en bestel uw tickets.