Molenmuseum de Valk

Iedereen kent de typische Hollandse molens wel, maar hoe ziet zo'n molen er van binnen eigenlijk uit? Om dit te ontdekken en bewonderen bent u bij het Stedelijk Molenmuseum De Valk op het juiste adres. Het Stedelijk Molenmuseum De Valk is een stellingkorenmolen uit 1743 en een echt icoon van Leiden.

Er zijn zeven verdiepingen en op de drie hoogste verdiepingen is het echte molenbedrijf te zien. Op de benedenverdieping loop je een molenaarswoning binnen en boven op de omloop heb je een mooi uitzicht over de hele stad!

Openbaar vervoer

Het Stedelijk Molenmuseum De Valk is gelegen in het prachtige Leiden. U kunt het museum gemakkelijk met het openbaar vervoer bereiken. Op 10 minuten loopafstand van ons hotel bevindt zich NS Station Sasenheim. Vier keer in het uur vertrekt er een trein naar NS Station Leiden Centraal. Deze treinrit is maar 6 minuten, net zoals de loopafstand van NS Station Leiden Centraal naar het Stedelijk Molenmuseum De Valk.

Ook is het museum te bereiken per bus. U kunt vanaf de bushalte Viaduct, Warmond, die op 7 minuen loopafstand gelegen is van ons hotel, de directe Arriva busverbinding (Qliner 50) naar NS Station Leiden Centraal nemen. Ook vanaf de bushalte die gelegen is bij het NS Station Leiden Centraal is de loopafstand slechts 6 minuten naar het Stedelijk Molenmuseum De Valk.

Parkeren

Als u liever met de auto naar het Stedelijk Molenmuseum De Valk wilt, is dit ook zeker mogelijk. Via de A44 rijdt u in 13 minuten naar het museum. Parkeren is mogelijk in Parkeergarage de Lammermarkt, die gelegen is naast het museum.

Fiets huren

Overigens kunt u ook fietsen naar het Stedelijk Molenmuseum De Valk. Vanaf ons hotel bent u al binnen een half uur op bestemming! Een fiets huren voor hotelgasten is mogelijk bij de receptie van ons hotel!

Meer informatie en uw tickets: Stedelijk Molenmuseum De Valk