Rijksmuseum Boerhaave

In Rijksmuseum Boerhaave kunt u de belangrijkste ontdekkingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis ontdekken zoals sterrenkunde, geneeskunde en natuurkunde. Het museum is één van de verschillende rijksmusea in Leiden en is vernoemd naar de wetenschapper Herman Boerhaave. Hij werkte in Leiden aan de Universiteit en was directeur van Hortus Botanicus Leiden.

In het Rijksmuseum Boerhaave zijn er, naast de vaste presentatie, ook wisselende tentoonstellingen over diverse thema's te zien.

Openbaar vervoer

Rijksmuseum Boerhaave is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op een loopafstand van 10 minuten van ons hotel is NS Station Sassenheim gelegen. Vanaf hier vertrekt er vier keer in het uur een trein naar NS Station Leiden Centraal. Het station in Leiden is op circa 10 minuten loopafstand verwijdert van het Rijksmuseum Boerhaave. U kunt bij aankomst op NS Station Leiden Centraal er ook voor kiezen om per bus richting het museum te reizen. Kijk op HTM voor de meest actuele reisadviezen. 

Parkeren

Naast het openbaar vervoer kunt u er ook voor kiezen om met de auto richting Rijksmuseum Boerhaave te gaan. Via de A44 kunt u in circa 15 minuten het museum bereiken. Parkeren is mogelijk op Parkeerplaats Haagweg in Leiden. Vanaf daar rijden er gratis shuttlebusjes die u tot de ingang van het museum zullen brengen en vervolgens weer op zullen halen.

Fiets huren

Bij de receptie van ons hotel bieden wij diverse topkwaliteit fietsen voor onze hotelgasten die u vooraf kunt reserveren. Wij hebben zowel gewone als elektrische fietsen tot onze beschikking. In circa 30 minuten bereikt u Rijksmuseum Boerhaave vanaf ons hotel. Bij aankomst van het museum kunt u uw fiets parkeren op het Vrouwenkerkplein, welke zich direct tegenover het museum bevindt.

Voor meer informatie en het bestellen van uw tickets kunt u kijken op de website van Rijksmuseum Boerhaave.