Amsterdamse Waterleidingduinen

Geniet van de rust en ruimte in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het duin is maar liefst 3400 ha groot en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. In het gebied wordt sinds 1853 tweederde van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd.

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt u genieten van diverse wandelroutes die u langs de mooiste plekken van het duin leiden. Klik hier om deze aangeboden wandelroutes te bekijken.

Vanaf 18 jaar is het verplicht om een dagkaart te kopen. Een dagkaart kost €1,50 en is te koop in de pin-betaalautomaat bij de vier hoofdingangen of u kunt uw dagkaart online bestellen.

Er zijn vier hoofdingangen van het Amsterdamse Waterleidingduin:

Ingang De Zilk in De Zilk (15 minuten rijafstand vanaf Hotel Sassenheim-Leiden)
Adres: Joppeweg 1, De Zilk

Ingang Panneland in Vogelenzang (20 minuten rijafstand vanaf Hotel Sassenheim-Leiden)
Adres: Vogelenzangseduinweg 2

Ingang Oase in Vogelenzang (20 minuten rijafstand vanaf Hotel Sassenheim-Leiden)
Adres: Eerste Leijweg 2

Ingang Zandvoortselaan in Zandvoort (30 minuten rijafstand vanaf Hotel Sassenheim-Leiden)
Adres: Zandvoortselaan 130

U bent dagelijks vanaf zonsopgang tot zonsondergang van harte welkom in de Amsterdamse Waterleidingduinen!

Bij de ingang Oranjekom/Oase is een bezoekerscentrum te vinden waar u terecht kunt voor een plattegrond, tips over het duin en nog meer wandelroutes.

Het adres van bezoekerscentrum de Oranjekom is: Eerste Leijweg 6 (ingang Oranjekom/Oase), tegenover Vogelenzangseweg 21, 2114BH, Vogelenzang. Het bezoekerscentrum is wekelijks geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 en op alle feestdagen.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer de hoofdingangen van het duin te bereiken. U kunt het beste instappen op NS Station Sassenheim. Dit station bevindt zich op 10 minuten loopafstand vanaf ons hotel. Op de website van de NS kunt u uw reis verder plannen naar één van de hoofdingangen.

Fiets huren

Houdt u ervan om de gehele dag heerlijk in de natuur te zijn? Huur dan een gewone fiets of een e-bike bij de receptie van ons hotel. Verken de omgeving en fiets naar één van de hoofdingangen van het duin, om vanaf hier uw route te voet verder voort te zetten.

Lees meer over de Amsterdamse Waterleidingduinen!