Delft

Ontdek Delft: De Charmante Stad van Delfts Blauw en Historische Schoonheid

Ontdek de charme van Delft, een stad doordrenkt van geschiedenis en culturele pracht. Gelegen in het hart van Nederland, staat Delft bekend om zijn iconische Delfts blauwe aardewerk, pittoreske grachten en eeuwenoude kerken. Wandel door de sfeervolle straten en laat u betoveren door de tijdloze schoonheid van deze historische stad.

Musea en cultuur

Verken de historische binnenstad van Delft, waar u tal van leuke activiteiten en locaties kunt ontdekken. Diverse musea en bezienswaardigheden bieden bovendien een diepgaande verkenning van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Of kies voor een extra bijzondere belevenis en stap in de paardentram voor een unieke tocht door de historische binnenstad.

Andere leuke activiteiten of locaties om te bezoeken in Delft zijn:

Winkelen en uitgaan

 

Winkel in stijl in de historische binnenstad van Delft, waar u een scala aan unieke boetiekjes, speciaalzaken en winkelgebieden kunt verkennen. Geniet van de authentieke sfeer van de Beestenmarkt, waar u diverse horecagelegenheden kunt vinden om te ontspannen na een dagje winkelen. Of ontdek de vele terrassen langs de grachten voor een gezellige avond uit. Klik hier voor een overzicht van alle winkels in Delft.

Openbaar vervoer

Delft heeft twee treinstations en een goed netwerk van trams en bussen, wat de stad goed en gemakkelijk bereikbaar maakt. Het moderne ondergrondse NS-station en de centrale ligging maken reizen naar en door de stad eenvoudig. Plan uw reis per trein met de actuele vertrektijden via de website van de NS of uw reis per bus via de website van 9292.nl en geniet van een ontspannen bezoek aan Delft.

Parkeren

Parkeer uw auto veilig en gemakkelijk in een van de vier parkeergarages aan de rand van het centrum. Volg de borden naar de Marktgarage, Prinsenhofgarage, Zuidpoort of Phoenixgarage en loop binnen enkele minuten naar de binnenstad. Let op: het centrum van Delft is autoluw!