Den Haag

Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo één: het beste van twee werelden. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters. Van winkels en paleizen. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Er is voldoende te beleven in deze diverse stad!

Winkelen

Voor een dagje shoppen zit je goed in de binnenstad van Den Haag. Bekende warenhuizen en grote winkelketens vind je op loopafstand van de hippe modeboetieks en conceptstores. Exclusieve lokale winkels vind je in het Hofkwartier, Noordeinde en op de Denneweg. Wat ook leuk is om te bezoeken is de vernieuwde Foodhallen in winkelhof Haagse Bluf waar je twaalf foodstands en twee bars kunt vinden. Op zoek naar koopjes? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Haagse Markt. Deze markt is de grootste multiculturele openlucht markt van Europa en is geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

De meeste winkels in het centrum zijn geopend van 10:00 tot 18:00, maar warenhuizen als de Bijenkorf en Primark hanteren ruimere openingstijden. Op donderdag is het koopavond in de binnenstad en op koopzondag zijn de meeste winkels ook open.

Musea

Den Haag kent vele leuke musea, waaronder het Mauritshuis waar je het Meisje van de Parel kunt ontmoeten en het Gemeentehuis Den Haag. Veel Haagse musea bieden ook rondleidingen, speurtochten en activiteiten speciaal voor de jeugd. Ook leuk om te bezoeken zijn het Museon, Omniversum, Madurodam en de prachtige onderwaterwereld van Sea Life in Scheveningen.

Openbaar vervoer

U bereikt Den Haag in 36 minuten per trein vanaf NS Station Sassenheim, welke op slechts 10 minuten loopafstand ligt vanaf ons hotel. U kunt om het half uur de sprintertrein nemen, deze brengt u rechtstreek naar NS Station Den Haag Centraal. Er is een OV-chipkaart nodig met saldo om te reizen met het openbaar vervoer. Deze kan gekocht worden in de automaat op NS Station Sassenheim of op www.ns.nl. Vanaf NS Station Den Haag Centraal kunt u prima te voet richting het centrum lopen.

Bent u slecht te been, dan is reizen met de tram ook mogelijk. Op NS Station Den Haag Centraal kunt u Tram 6 nemen richting Den Haag Leyenburg. De beste haltes om uit te stappen zijn: Tramhalte Spui of Tramhalte Grote Markt. Uw reis kunt u plannen via HTM.

Parkeren

Gaat u liever met de auto naar Den Haag? Dan zijn er diverse parkeermogelijkheden in de stad. Zo kunt u uw auto (betaald) parkeren in Interparking Helicon tegenover Centraal Station, Interparking Museumkwartier welke zich bevindt midden in het historische Museumkwartier of bij één van de Q-Park Garages in de binnenstad. Voor meer informatie over parkeren kunt u hier klikken.

Ook Scheveningen biedt veel parkeermogelijkheden. Wilt u dichtbij het strand en boulevard parkeren? Dat kan in de parkeergarage aan de Strandweg. Hierbij een overzicht van de parkeergarages.

Fiets huren

Met de fiets de stad Den Haag verkennen is ook mogelijk. U kunt een fiets huren bij verhuurpunt Haagsche Stadsfiets. Voor meer informatie klik hier.

Wilt u liever uw fietsroute vanaf het hotel starten? Reserveer dan één van onze topkwaliteit fietsen bij de receptie van ons hotel.

Lees meer over de stad Den Haag.