Gouda

In het centrum van het historische Gouda is er een ruime keuze aan winkelgelegenheid, musea en sfeervolle grachten met gezellige terrasjes. Breng een bezoek aan het oude stadhuis uit 1450 of bewonder het prachtige monument de Sint-Janskerk. Deze kerk is met 123 meter de langste kerk van Nederland en staat bekend om haar beroemde gebrandschilderde ramen. Naast deze bijzondere gebouwen is Gouda onlosmakelijk verbonden met haar Goudse kaas en siroopwafels.

Leuke activiteiten om te bezoeken in Gouda zijn:

Winkelen

In Gouda zijn genoeg winkels om de leukste items te scoren. Zo zijn er op de website van de stad Gouda een aantal leuke shoppingroutes samengesteld. Met deze routes komt u eenvoudig langs alle bijzondere plekjes in Gouda.

Openbaar vervoer

Met de trein is het net iets langer dan één uur reizen vanaf NS Station Sassenheim, welke op 10 minuten loopafstand van ons hotel bevindt. Vanaf hier kunt u uw reis voortzetten richting Gouda. Voor u aankomt in Gouda moet u nog overstappen op NS Station Leiden Centraal en op NS Station Den Haag Centraal. Voor de actuele reistijden kunt u de website van de NS raadplegen.

Vanaf NS Station Gouda kunt u in circa 10 minuten lopen naar het centrum. Als u liever met de bus reist, kunt u het beste uitstappen bij Bushalte Centrum, Gouda. Voor de actuele vertrektijden van de bus kunt u de website van HTM gebruiken.

Parkeren

Vanaf ons hotel is het een klein uurtje rijden naar Gouda. In de stad zijn meerdere parkeergelegenheden. Wij raden u aan uw auto te parkeren in Parkeergarage Q-park Nieuwe Markt of in Q-park Bolwerk, beide bevinden zich op 5 tot 10 minuten loopafstand van het centrum.

Fiets huren

Vindt u het leuk om de stad te verkennen op de fiets? Dan kunt u uw fiets huren bij één van de fietsverhuurpunten. Klik hier voor meer informatie over fietsen huren in Gouda.

U kunt ook een fiets huren bij de receptie van ons hotel. Stap op de fiets en verken de stad Gouda en de 2-urige tocht er naartoe op één van onze topkwaliteit fietsen. Wilt u nog meer plaatsen verkennen op de fiets? Boek dan ons 3-daags fietsarrangement!

Klik hier om meer te weten te komen over de Kaasstad Gouda.