Haarlem

Haarlem is zeker een aanrader om te bezoeken! Ga er lekker een dagje op uit, bezoek de historische kerken, ontdek de Haarlemse grachten vanaf het water en geniet op één van de vele terrassen!

Musea in Haarlem

In de stad zijn een aantal musea te ontdekken, waaronder het Teylers museum, het Frans Hals Museum en Het Dolhuys. Ontdek de wonderen van kunst, wetenschap en geschiedenis in deze bijzondere musea. Lees meer over de musea in Haarlem.

Cultuur

Zin in een theatervoorstelling of een avond vol muziek? Dan kunt u voor eigentijdse theatervoorstellingen, dansproducties en diverse art-house films een bezoekje brengen aan de Toneelschuur. Daarnaast bevindt zich in het midden van het centrum de Philharmonie, hét concertgebouw van Haarlem. Dit concertgebouw heeft een divers programma van muziekgenres en kunstvormen. Ook vindt u in Haarlem de Stadsschouwburg, een spraakmakend premiéretheater vol dans, theater en cabaret.

Winkelen en uitgaan

Haarlem biedt ook een grote diversiteit aan winkels en uitgaansmogelijkheden. Shop uw kleding in één van de vele leuke boetiekjes en struin rond voor unieke woonaccessoires en ambachtelijke producten. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan één van de cafés en discotheken, theaters, bioscopen en bowlingbanen. 

Openbaar vervoer

NS Station Sassenheim ligt op 10 minuten loopafstand van ons hotel. Vanaf hier kunt u de sprintertrein naar NS Station Leiden Centraal nemen. Vervolgens stapt u over op de intercitytrein naar NS Station Haarlem. Voor de actuele reistijden kunt u de website van de NS raadplegen. Vanaf NS Station Haarlem loopt u in circa 10 minuten het centrum van Haarlem binnen, waar vele restaurants en winkels zich bevinden.

Als u slecht te been bent kunt u ook gebruik maken van de bus. Voor de actuele bustijden kunt u gebruik maken van de website van HTM. De beste bushalte om uit te stappen is Bushalte Haarlem Centrum/Verwulft.

Parkeren

Het prachtige Haarlem is slechts 30 minuten rijden vanaf ons hotel. U kunt het beste uw auto parkeren in Parkeergarage de Appelaar of Parkeergarage Raaks. Beide parkeergarages zijn op loopafstand gelegen van het centrum.

Fietsverhuur

Wilt u de stad Haarlem op de fiets verkennen? Dan is het mogelijk om een fiets te huren bij de verhuurpunten Rent a Bike Haarlem, Bike Tours Haarlem en Green Bikes. 

Wilt u liever uw fietsroute vanaf het hotel starten? Reserveer dan uw fiets bij de receptie van ons hotel en stap op één van onze topkwaliteit e-bikes of gewone fietsen.

Enthousiast geworden over deze bijzondere stad? Boek een arrangement en combineer een bezoek aan Haarlem met een overnachting in ons hotel!

Lees meer over de stad Haarlem.