Toeristische info

Bekijk de verrassende bezienswaardigheden van onze regio en boek een arrangement. Lees meer

Volgende

Keukenhof

23 mrt 2023 - 14 mei 2023

€ 18,50 p.p.

€ 9,00 per kind

Stationsweg 166A Lisse

Keukenhof in Lisse trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Keukenhof is open vanaf half maart t/m half mei en in deze periode laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. Er staan maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten in het bloemenpark.

In 2023 is Keukenhof geopend van 23 maart t/m 14 mei.

Keukenhof Arrangement Hotel Sassenheim-Leiden

Bezoek Keukenhof vanuit ons hotel in Sassenheim, Keukenhof ligt op slechts 15 minuten rijden. Wij hebben een aantal uitgebreide arrangementen voor u samengesteld. Het Keukenhof Arrangement (inclusief toegangsticket voor Keukenhof) is vanaf medio najaar te boeken. 

Kasteel Keukenhof

Het evenement dankt zijn naam aan Kasteel Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het ‘Keukenhof' genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat Keukenhof bekend om de vele soorten bloembollen die daar tot bloei komen.

Koninklijke paviljoenen

In Keukenhof kunt u genieten van de bekende paviljoenen, vernoemd naar het Nederlandse koningshuis: Oranje Nassau Paviljoen, Willem Alexander Paviljoen, Wilhelmina Paviljoen, Juliana paviljoen en het Beatrix Paviljoen.

Bloemenshows in Keukenhof

In de paviljoens wisselen vele bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit! 

Keukenhof inspireert haar bezoekers met verschillende stijlen in tuinen, waarbij bloembollen en bolbloemen een belangrijke rol spelen. De onderdelen van het park variëren van de Engel-se landschapstuin tot de baroktuin in Franse stijl. Andere delen van het park geven verrassende zichtlijnen en spannende doorkijkjes, waarin de oude bomen goed tot hun recht komen. 

Bloemenpark Keukenhof

Van oorsprong ligt de nadruk op bloembollen, maar Keukenhof heeft veel meer te bieden. Zo worden in de natuurtuin heesters en vaste planten gecombineerd met verwilderde bolgewassen. De historische tuin biedt oude tulpenrassen en toont aan de hand van deze bijzondere rassen de lange reis die de tulp heeft afgelegd voordat deze in Nederland arriveerde. In de verschillende inspiratietuinen vinden bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om ideeën op te doen voor de eigen tuin. Naast de welbekende molen is het Molenbos ontwikkeld waar speciale soorten bollen geplant zijn voor deze natte bosomgeving. Daarnaast heeft Keukenhof een mooie beeldencollectie van ca. 100 werken, die gekenmerkt wordt door een grote verscheidenheid aan stijlen.

Voor kinderen heeft Keukenhof een doolhof, een speel- en dierenweide en een Nijntje speeltuin. Een speurtocht leidt hen langs de mooiste plekjes in het park.

Overige Keukenhof activiteiten

U kunt in Keukenhof naast het wandelen door het prachtige bloemenpark en het bezoeken van de paviljoenen ook een boottochtje maken of tentoonstellingen bezichtigen. Op de activiteitenkalender kunt u ook de speciale themaweekenden in Keukenhof vinden. 

Boek een overnachting bij Hotel Sassenheim-Leiden

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ligt dicht bij Lisse en is een ideale thuisbasis om de Keukenhof te bezoeken. Boek een overnachting en combineer uw bezoek aan de Keukenhof met een overnachting in ons hotel. 

*Toegangsprijzen van Keukenhof zijn onder voorbehoud.

Voor meer informatie en tickets, bezoek de website van Keukenhof.