Toeristische info

Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Gouda

Een klein uurtje rijden vanaf Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden ligt Gouda.

In het centrum van het historische Gouda is er een ruime keuze aan winkelgelegenheid, musea en sfeervolle grachten met gezellige terrasjes. Breng een bezoek aan het oude stadhuis uit 1450 of bewonder het prachtige monument de Sint-Janskerk. Deze kerk is met 123 meter de langste kerk van Nederland en staat bekend om haar beroemde gebrandschilderde ramen. Naast deze bijzondere gebouwen is Gouda onlosmakelijk verbonden met haar Goudse kaas en siroopwafels.

Traditionele kaasmarkt
Van 5 april tot en met 30 augustus vindt elke donderdagochtend op de Markt de traditionele Gouda kaasmarkt plaats. Net als vroeger onderhandelen de kaasboeren met de handelaren over de prijs. Daarnaast zijn er verschillende kramen met streekproducten. Lees meer over de Gouda kaasmarkt.

De siroopwafel fabriek
In het hart van Gouda ligt de Kamphuisen siroopwafel fabriek. In maart 2018 heeft deze siroopwafelfabriek haar deuren geopend voor publiek. Altijd al benieuwd geweest hoe de siroopwafel gemaakt wordt? Dan is dit de ideale kans om het eens van dichtbij mee te maken. Tijdens een bezoek aan de fabriek komt u meer te weten over de geschiedenis van de siroopwafel en ziet u de bakkers aan het werk. Een ervaring die je niet snel zal vergeten! Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de siroopwafelfabriek. 

Goudse Waag
Kunt u ook geen genoeg krijgen van kaas? Breng dan eens een bezoekje aan de Goudse Waag. De Goudse Waag is gevestigd in een historisch pand uit 1668 waar vroeger de Goudse kazen werden gewogen. Nu is het pand omgetoverd tot een kaas- & ambachtenmuseum. In dit museum wordt verteld over de geschiedenis van kaas, de producten die hier werden gewogen en hoe kaas precies gemaakt wordt. Klik hier voor meer informatie.

Museum Gouda
Museum Gouda laat de geschiedenis van de eeuwenoude stad zien.  Het museum beheert de collectie van de stad, met wel 40.000 objecten uit de 16e tot 20e eeuw. Met aansprekende presentaties worden de collecties tot leven gebracht. Lees meer over Museum Gouda. 

Enthousiast geworden over deze bijzondere stad? Boek een arrangement en combineer een bezoek aan Gouda met een overnachting in ons hotel.