Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Keukenhof in Lisse

Een bezoek aan de Keukenhof in Lisse mag ook zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden! ‘A World of Colours’ is het thema van Keukenhof. Mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om de Hollandse bloemenpracht te bekijken. Iedereen houdt van bloemen, de lente, tulpen en de kleurige bollenvelden. Bloemen en kleuren horen overal in de wereld bij feesten en rituelen, in elke cultuur op een eigen manier. Ontdek de kracht van kleuren in Keukenhof, het kleurrijkste lentepark ter wereld!

De Keukenhof is geopend van 23 maart t/m 14 mei 2023.

Tijdens de openstelling is Keukenhof geopend voor bloemenliefhebbers van half maart tot half mei. Er staan maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten. Daarnaast worden er diverse demonstraties en binnenshows georganiseerd in de Koninklijke Paviljoenen. De bloei in Keukenhof loopt parallel met de natuur. Vroegbloeiende soorten zoals krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen bloeien aan het begin van het seizoen. Later bloeien de latere bloemen zoals (hoge) tulpen. De Keukenhof in Lisse is fantastisch om te beleven!

Vind de Gerrit van der Valk Tulp!
In de Keukenhof staat ook de speciale Gerrit van der Valk tulp! Spot u de tulp, maak dan een selfie, post deze in uw Instagram Stories en tag @vandervalksassenheimleiden voor een repost in ons overzicht!

Entree

De verkoop van tickets, zowel individueel als voor groepen tussen de 20 en 200 tickets, gaat via www.keukenhof.nl. Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar en geldig op een vaste datum in een vooraf vastgesteld tijdslot. Entreetickets zijn ook verkrijgbaar bij de receptie van ons hotel (vooruit reserveren is niet mogelijk).

Prijzen:

  • Volwassenen: € 18,50 p.p.
  • Kinderen (4 - 17 jaar): € 9,00 p.p.
  • Kinderen (0 - 3 jaar): gratis 
  • Parkeren: € 6,00 per auto per dag

Openingstijden:

  • Dagelijks van 08:00 tot 19:30 uur

In alle rust genieten van Keukenhof? Voor 11.00 uur en na 16.00 uur is het rustiger in de Keukenhof. Mooie foto's zijn mogelijk met de ochtend- en avondzon. Op maandag, dinsdag en woensdag is het ook rustiger dan op andere dagen.

Honden

Honden zijn toegestaan in Keukenhof als ze zijn aangelijnd en er geldt een maximum van 1 hond per persoon. In de paviljoens en restaurants worden honden niet toegelaten, met uitzondering van geleidehonden voor hulpbehoevenden. Hondenpoepzakjes zijn gratis af te halen bij de toegangscontroleurs.

Parkeren

Keukenhof heeft voldoende parkeergelegenheid. Parkeren kost € 6,00 per auto per dag en het parkeerterrein sluit om 19.30 uur. Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn beschikbaar op de parkeerplaats bij de hoofdingang. Er is een fietsenstalling bij beide ingangen van het park. Je kunt je fiets of scooter hier gratis parkeren.

Openbaar vervoer

Met het OV reis je snel en comfortabel naar Keukenhof. In de meeste gevallen reis je het voordeligst met een Combiticket. Deze dagkaart is zowel je toegangsbewijs voor Keukenhof als het vervoerbewijs voor je reis met het OV op die dag.

Vanaf Leiden Centraal gaat bus 854 direct naar Keukenhof (stationsplein). 

Activiteiten in Keukenhof

U kunt in Keukenhof naast het wandelen door het prachtige bloemenpark en het bezoeken van de paviljoenen ook een boottochtje maken of tentoonstellingen bezichtigen. Van de eerste tot en met de laatste dag van het seizoen zijn er prachtige bloemenshows te zien in de paviljoens. 

Rondom Keukenhof liggen bovendien de beroemde bollenvelden. Bij de molen heeft u een prachtig uitzicht over deze bloeiende velden. Stap in een fluisterboot voor een unieke vaartocht langs de bollenvelden, of ontdek de Bollenstreek op de fiets, Hollandser kan het niet!

Verschillende weekenden worden evenementen georganiseerd in Keukenhof voor jong en oud. Houdt onze activiteitenagenda in de gaten voor meer informatie over de evenementen. 

Keukenhof arrangement

Bekijk ons speciale Keukenhof Arrangement, zodat u de fraaie bloeiende bloementuin kunt combineren met een heerlijke, ontspannende overnachting in één van onze comfortabele hotelkamers.

Het Keukenhof Arrangement is boekbaar vanaf medio najaar. Bekijk ook onze andere arrangementen.

Lees meer over het prachtige bloemenpark op de website van Keukenhof.