Bloemencorso 2019 | Thema Changing World

Van 10 tot en met 14 april 2019 vindt weer het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek plaats. Op zaterdag 13 april 2019 rijdt het Bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem. Maar ook de dagen ervoor is er van alles te beleven. Zo kunt u op steenworp afstand van ons hotel het steken van de praalwagens bekijken tijdens de steekdagen. Meer informatie over alle activiteiten romdom het Bloemencorso treft u op de website van Bloemencorso van de Bollenstreek

Het thema van het Bloemencorso Bollenstreek is Changing world. Ook Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Van der Valk Hotel Schiphol rijden dit jaar weer mee met een prachtige praalwagen.

“Changing Word” betekent voor Van der Valk: Going Global. Van der Valk spreidt haar vleugels uit, maar wel duurzaam en daarbij wordt niet vergeten wat onze natuurlijke habitat is. Voor de toekan is dit het tropisch oerwoud, voor Van der Valk is dit een warme, gezellige omgeving die voor al haar gasten als THUIS voelt.

Praalwagen Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden 2019

Op zoek naar een hotel tijdens het Bloemencorso 2019? Bekijk onze hotelkamers en boek een overnachting. 

Een terugblik op het Bloemencorso 2018

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

Het thema van de 71e Bloemencorso editie was "Cultuur". Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden & Hotel Schiphol kiest met haar praalwagen Jonge Valken voor het uitbeelden van de Nederlandse cultuur. De praalwagen laat vooral bijzondere eetgewoontes van de Nederlandse cultuur zien, zoals: haring happen, bitterballen, kaasblokjes en natuurlijk de appelmoes met de kers! Dit alles wordt geserveerd door 5 mooie toekans! Want behoort deze toekan inmiddels ook niet tot de Nederlandse cultuur? Welke Nederlander heeft immers niet bij Van der Valk gegeten, geslapen of gewerkt… Bijna alle Nederlanders hebben wel een band met dit oer-Hollandse familiebedrijf!  

Bekijk hier de aftermovie van onze praalwagen Jonge Valken in het Bloemencorso van de Bollenstreek. Wij vonden het weer een geweldige ervaring om aan het corso deel te nemen!

Blijf op de hoogte van het Bloemencorso via de website van Bloemencorso Bollenstreek.