Een vooruitblik op het Bloemencorso 2019

Wij kijken alweer uit naar volgend jaar. Het thema van het 72e Bloemencorso is bekend: 'The world in movement'!

Het Bloemencorso is volgend jaar van 10 tot en met 14 april 2019. Op zaterdag 13 april 2019 rijdt het Bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem.

Blijf op de hoogte van het Bloemencorso 2019.

Op zoek naar een hotel tijdens het Bloemencorso 2019? Bekijk onze hotelkamers en boek een overnachting. 

Een terugblik op het Bloemencorso 2018

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

Het thema van de 71e Bloemencorso editie was "Cultuur". Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden & Hotel Schiphol kiest met haar praalwagen Jonge Valken voor het uitbeelden van de Nederlandse cultuur. De praalwagen laat vooral bijzondere eetgewoontes van de Nederlandse cultuur zien, zoals: haring happen, bitterballen, kaasblokjes en natuurlijk de appelmoes met de kers! Dit alles wordt geserveerd door 5 mooie toekans! Want behoort deze toekan inmiddels ook niet tot de Nederlandse cultuur? Welke Nederlander heeft immers niet bij Van der Valk gegeten, geslapen of gewerkt… Bijna alle Nederlanders hebben wel een band met dit oer-Hollandse familiebedrijf!  

Bekijk hier de aftermovie van onze praalwagen Jonge Valken in het Bloemencorso van de Bollenstreek. Wij vonden het weer een geweldige ervaring om aan het corso deel te nemen!

Blijf op de hoogte van het Bloemencorso via de website van Bloemencorso Bollenstreek.