Een vooruitblik op het Bloemencorso 2018

Van woensdag 18 april tot en met vrijdag 20 april 2018 is het Corsoweek in de Bollenstreek en worden de praalwagens gestoken. Op 500 meter afstand van Hotel Sassenheim-Leiden kunt u hier een kijkje nemen.

Op vrijdagmiddag-en avond 20 april staan de praalwagens opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Rond 21.15 rijdt het verlichte Bloemencorso door het centrum van Noordwijkerhout. 

Op zaterdag 21 april vertrekt het Bloemencorso om ongeveer 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Het corso komt 's avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen.

Zondag 22 april staan een aantal praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan in Haarlem opgesteld.

Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

Blijf op de hoogte van het Bloemencorso 2018 via de website van Bloemencorso Bollenstreek.

Tip! Het corso bekijken vanaf een luxe tribune? Dat is ook mogelijk! Op ongeveer 500 meter afstand van Hotel Sassenheim-Leiden staat een luxe overdekte tribune opgesteld en bekijkt u het corso van dichtbij. Een speaker verzorgt bij de tribune een toelichting tijdens de doorkomst van het Bloemencorso. Bestel uw tribuneplaatsen op tijd via de website van Bloemencorso Bollenstreek. 

Een terugblik op het Bloemencorso 2017

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

Zaterdag 22 april 2017 reed het Bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem. De optocht bestond uit praalwagens en versierde luxe en bijzondere wagens. Dit jaar was extra bijzonder, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, Hotel Haarlem en Hotel Schiphol reden met een gezamenlijke praalwagen mee in de stoet. 

Drie dagen voorafgaand aan het corso zijn de corsowagens gestoken op 500 meter afstand van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. Het was prachtig om te zien hoe 'niets' 'iets' werd. Onze 'Dutch Toucan' praalwagen kreeg kleur en herkenning. Vrijwilligers van de Lissesche IJsclub hebben de praalwagen met gestoken, waarvoor dank!

Benieuwd naar de opbouw van de praalwagen? Bekijk de onderstaande video!