Bloemencorso Bollenstreek

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het ‘Lentegezicht’ genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

Bloemencorso 2020

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen: 22, 23, 24, 25 en 26 april 2020. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met een tal van corso activiteiten bij betrokken. Van 22 tot en met 24 april zullen de praalwagens in bloemen gestoken worden door vele honderden vrijwilligers. Dit vindt plaats op zo’n 500 meter van Hotel Sassenheim-Leiden. Tijdens deze steekdagen kunt u een kijkje nemen en met eigen ogen zien hoe de praalwagens worden opgebouwd. Ook zijn er rondleidingen voor groepen. Meer informatie over alle activiteiten die georganiseerd worden met het Bloemencorso treft u op de website van Bloemencorso van de Bollenstreek

Corso optocht

Het absolute hoogtepunt van het Bloemencorso is op zaterdag 25 april 2020 wanneer het corso zijn 40 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens.

Vrijdagavond 24 april rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Op zondag 14 april zijn de praalwagens te bezichtigen in Haarlem. Meer informatie over de route vindt u t.z.t. op de website van Bloemencorso van de Bollenstreek

Corsothema 2020: Freedom

Het corsothema 2020 luidt ‘Freedom'. Dit onthulde goochelaar Barry Olivier tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van Stichting Bloemencorso Bollenstreek die plaatsvond op zaterdag 18 mei bij hospitality partner Hotels Van der Valk locatie Sassenheim-Leiden. “Het corsothema 2020 ‘Freedom’ sluit aan bij de viering van vijfenzeventig jaar vrijheid in Nederland” stelt corsovoorzitter Willem Heemskerk. “Het thema vijfenzeventig jaar vrijheid is zowel door het Nederlands Bureau voor Toerisme als het Nationaal Comité 4&5 mei centraal is gesteld. Met het corsothema ‘Freedom’ haakt Bloemencorso Bollenstreek daarop in, vanuit de wetenschap dat dit ook andere organisaties zal inspireren zich bij het corso aan te sluiten!”

Hotel Sassenheim-Leiden: De ideale locatie voor een verblijf

Op zoek naar een hotel tijdens het Bloemencorso 2020? Hotel Sassenheim-Leiden is centraal gelegen in de Bollenstreek en dé geschikte locatie om te overnachten tijdens het Bloemencorso-weekend. In de dagen voorafgaand aan het corso, kunt u een kijkje nemen bij de steekdagen, de locatie waarop de praalwagens worden gestoken is gelegen op zo’n 500 meter van ons hotel.

Bekijk het corso nabij Hotel Sassenheim-Leiden

Op zaterdag 25 april rijdt het Bloemencorso op een steenworp afstand langs Hotel Sassenheim-Leiden. Daarnaast houdt de optocht een lunchpauze (van circa 1 uur) in Sassenheim, dit geeft u alle tijd heeft om de praalwagens nogmaals van dichtbij te bewonderen voordat de optocht verder rijdt richting Lisse en Haarlem.

De Bollenstreek bruist!

Naast het Bloemencorso biedt de Bollenstreek in het voorjaar een tal van activiteiten voor jong en oud. Wat dacht u van een bezoek aan het prachtige bloemenpark Keukenhof? Of fiets langs de vele bloeiende bollenvelden. Lees meer over de veelzijdige activiteiten in de Bollenstreek.

Boek een overnachting

Boek een hotelkamer en geniet van luxe en comfort na een dag vol activiteiten. U bent bij ons van harte welkom! 

Bloemencorso 2019

Changing World

Changing World Het thema van de 72e editie van Bloemencorso Bollenstreek was Changing World. Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Van der Valk Hotel Schiphol hebben de handen ineen geslagen en reden deze editie voor het derde jaar op rij mee met een prachtige praalwagen.

Voor Van der Valk betekent ‘Changing World’: Going Global. Van der Valk spreidt haar vleugels uit, maar wel duurzaam en daarbij wordt niet vergeten wat onze natuurlijke habitat is. Voor de toekan is dit het tropisch oerwoud, voor Van der Valk is dit een warme, gezellige omgeving die voor al haar gasten als THUIS voelt.

Bekijk hier de aftermovie van onze praalwagen Changing World in het Bloemencorso van de Bollenstreek. Wij vonden het een geweldige ervaring om weer aan het corso deel te nemen!

Een terugblik op het Bloemencorso 2018

Cultuur

Het thema van de 71e Bloemencorso editie was "Cultuur". Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden & Hotel Schiphol koos met haar praalwagen “Jonge Valken” voor het uitbeelden van de Nederlandse cultuur. De praalwagen liet vooral bijzondere eetgewoontes van de Nederlandse cultuur zien, zoals: haring happen, bitterballen, kaasblokjes en natuurlijk de appelmoes met de kers! Dit alles werd geserveerd door 5 mooie toekans! Want behoort deze toekan inmiddels ook niet tot de Nederlandse cultuur? Welke Nederlander heeft immers niet bij Van der Valk gegeten, geslapen of gewerkt… Bijna alle Nederlanders hebben wel een band met dit oer-Hollandse familiebedrijf!  

Bekijk hier de aftermovie van onze praalwagen “Jonge Valken” in het Bloemencorso 2018 van de Bollenstreek.

Blijf op de hoogte van het Bloemencorso via de website van Bloemencorso Bollenstreek.