Bloemencorso Bollenstreek

Meer informatie over het Bloemencorso van 2023 volgt z.s.m. 

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het ‘Lentegezicht’ genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. 

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen in april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met een tal van corso activiteiten bij betrokken. 

Opbouwdagen Bloemencorso

Voorafgaand aan het Bloemencorso zullen de praalwagens in bloemen gestoken worden door vele honderden vrijwilligers. Deze zogeheten 'steekdagen' of 'opbouwdagen' vindt plaats op zo’n 500 meter van Hotel Sassenheim-Leiden bij Tennishal de Klinkenberg.

Tijdens deze steekdagen kunt u een kijkje nemen en met eigen ogen zien hoe de praalwagens worden opgebouwd.  De opbouwdagen vinden dit jaar plaats op de volgende dagen: 

  • Meer informatie over de opbouwdagen in 2023 volgt z.s.m. 


Wilt u erbij zijn? Koop dan nu alvast uw tickets via onderstaande button! 

Koop tickets

Route Bloemencorso

Het absolute hoogtepunt van het Bloemencorso is op de zaterdag van het Bloemencorso, wanneer het corso zijn 40 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem rijdt. De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens.

De Bloemencorso route voor 2023 volgt z.s.m.  

Tribunes van het Bloemencorso

Ieder jaar zijn er verschillende tribunes beschikbaar bij het Bloemencorso, waar plaatsen voor gereserveerd kunnen worden. De tribunes staan in Lisse, Hillegom en Sassenheim, vlakbij ons hotel! Bij de tribunes is een spreker aanwezig die meer vertelt over het corso en de praalwagens die voorbij komen. Bij de tribunes zijn toiletvoorzieningen en catering aanwezig, maar het is wel raadzaam om op tijd plaatsen te reserveren, want die zijn erg populair! 

Overige Bloemencorso events

  • Meer informatie over de overige Bloemencorso events in 2023 volgt z.s.m. 

Meer informatie over alle activiteiten die georganiseerd worden omtrent het Bloemencorso en de route treft u op de website van Bloemencorso van de Bollenstreek

Bloemencorso met hotel

Op zoek naar een hotel tijdens het Bloemencorso 2023? Hotel Sassenheim-Leiden is centraal gelegen in de Bollenstreek en dé geschikte locatie om te overnachten tijdens het Bloemencorso-weekend. In de dagen voorafgaand aan het corso, kunt u een kijkje nemen bij de steekdagen, de locatie waarop de praalwagens worden gestoken is gelegen op zo’n 500 meter van ons hotel.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op een steenworp afstand langs Hotel Sassenheim-Leiden. Daarnaast houdt de optocht een lunchpauze (van circa 1 uur) in Sassenheim, dit geeft u alle tijd heeft om de praalwagens nogmaals van dichtbij te bewonderen voordat de optocht verder rijdt richting Lisse en Haarlem.

De Bollenstreek bruist!

Naast het Bloemencorso biedt de Bollenstreek in het voorjaar een tal van activiteiten voor jong en oud. Wat dacht u van een bezoek aan het prachtige bloemenpark Keukenhof? Of fiets langs de vele bloeiende bollenvelden. 

Lees meer over de veelzijdige activiteiten in de Bollenstreek.

Boek een overnachting

Boek een hotelkamer en geniet van luxe en comfort na een dag vol activiteiten. U bent bij ons van harte welkom! 

Bekijk onze kamers

Bloemencorso 2019 - 'Changing World'

Changing World Het thema van de 72e editie van Bloemencorso Bollenstreek in 2019 was Changing World. Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Van der Valk Hotel Schiphol hebben de handen ineen geslagen en reden deze editie voor het derde jaar op rij mee met een prachtige praalwagen.

Voor Van der Valk betekent ‘Changing World’: Going Global. Van der Valk spreidt haar vleugels uit, maar wel duurzaam en daarbij wordt niet vergeten wat onze natuurlijke habitat is. Voor de toekan is dit het tropisch oerwoud, voor Van der Valk is dit een warme, gezellige omgeving die voor al haar gasten als THUIS voelt.

Bekijk hier de aftermovie van onze praalwagen Changing World in het Bloemencorso van de Bollenstreek. Wij vonden het een geweldige ervaring om weer aan het corso deel te nemen!

Bloemencorso 2018 - 'Cultuur'

Het thema van de 71e Bloemencorso editie in 2018 was "Cultuur". Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden & Hotel Schiphol koos met haar praalwagen “Jonge Valken” voor het uitbeelden van de Nederlandse cultuur. De praalwagen liet vooral bijzondere eetgewoontes van de Nederlandse cultuur zien, zoals: haring happen, bitterballen, kaasblokjes en natuurlijk de appelmoes met de kers! Dit alles werd geserveerd door 5 mooie toekans! Want behoort deze toekan inmiddels ook niet tot de Nederlandse cultuur? Welke Nederlander heeft immers niet bij Van der Valk gegeten, geslapen of gewerkt… Bijna alle Nederlanders hebben wel een band met dit oer-Hollandse familiebedrijf!  

Bekijk hier de aftermovie van onze praalwagen “Jonge Valken” in het Bloemencorso 2018 van de Bollenstreek.