Ontdek de Bollenstreek!

Rondom ons hotel in Sassenheim ligt de zuidelijke Bollenstreek en strekt zich uit van Leiden tot aan Haarlem. In de Bollenstreek kunt u tochten maken door de pittoreske dorpen Warmond, Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom. In het voorjaar ziet u zeeën van kleurrijke bloeiende bloembollenvelden. Stop onderweg ook eens om een bosje tulpen te kopen. Aan de kant van de weg vindt u vele bloemenstalletjes met bloemen vers van het veld!

Bloemenvelden in de buurt

Waar zijn de mooiste bloemenvelden te vinden? Bekijk het op onze Flower map: 

Keukenhof 

U kunt de Bollenstreek niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het prachtige bloemenpark Keukenhof in Lisse; dé internationale publiekstrekker. Jaarlijks trekt het park zo’n 1 miljoen bezoekers. Bloemenliefhebbers vanuit de hele wereld komen de grote diversiteit aan bloemen in bloei aanschouwen. Keukenhof bevindt zich op slechts 10 minuten rij-afstand vanaf ons hotel. Uiteraard is het ook mogelijk om op de fiets naar Keukenhof te gaan. De fietsroute neemt u mee langs de bloembollenvelden en brengt u naar het bloemenpark. 

Speciaal voor dit hoogtepunt van het jaar heeft Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden een aantrekkelijk Keukenhof Arrangement samengesteld inclusief entreeticket. Na een adembenemende dag kunt u heerlijk uitrusten in een van onze moderne hotelkamers. 

Bloembollen en duinen

Ten westen van de Bollenstreek gaan de bloembollenvelden over in de duinen van de Noordzee. Ook hier kunt u prachtige wandelingen of fietstochten maken. De kustplaatsen Noordwijk en Katwijk met bruisende boulevards en gezellige winkelstraten bieden plezier voor iedereen. Bezoek bijvoorbeeld de Noordduinen van Noordwijk. Met z'n uitgestrekte duinlandschap en slingerende fietspaden is dit een prachtige fietstocht! 

Zomer in de Bollenstreek

In de zomermaanden is er in Noordwijk veel te beleven. Iedereen die houdt van zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven zit goed in Noordwijk aan Zee!

Er worden veel evenementen georganiseerd, zoals de wekelijkse Zomermarkt op woensdag, de jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd 'De 10 van Noordwijk' en het Ibiza Festival Noordwijk met diverse marktkramen. Ook in Katwijk wordt iedere dinsdag een toeristenmarkt georganiseerd.

Fietsen in de Bollenstreek

De fietsverhuur van ons hotel biedt een topkwaliteit gewone en elektrische (e-bike) fietsen. De fietsen dienen vooraf gereserveerd te worden bij onze receptie. Tevens hebben wij gratis fietsroutes voor u beschikbaar. Ons hotel is gelegen nabij het Toeristisch Overstappunt Sassenheim en de fietsknooppunten 52 en 53. U kunt ook eenvoudig zelf een fietsroute uitstippelen.

Combineer uw fietstocht in de Bollenstreek met een overnachting in Hotel Sassenheim-Leiden. Na een sportieve dag, kunt u heerlijk ontspannen in ons hotel en culinair genieten in een van onze restaurants.

Bekijk alle arrangementen

Evenementen in de Bollenstreek

Naast Keukenhof kent de Bollenstreek andere jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Bloemencorso, Het Kaags Muziekfestival, de Kaagweek, Flower Parade in Rijnsburg, de zomermarkten in Noordwijk en Katwijk, het historische 3 oktoberfeest in Leiden en de Kerstfair op Kasteel Keukenhof. Bij de receptie van ons hotel informeren wij u graag over de leukste evenementen en activiteiten uit de regio.

Neem alvast een kijkje in onze activiteitenagenda voor meer informatie over de evenementen. Of bekijk onze pagina met toeristische informatie voor de leukste activiteiten voor jong en oud.