Bloemen en velden

De geuren en kleuren van de streek

Najaarsbloemen

Dahliatuinen

In het najaar (half augustus t/m oktober) kunt u in de Nederlandse bloembollenstreek genieten van de mooiste dahliatuinen. Zowel bij lokale kwekers als op Landgoed Keukenhof kunt u een van de show- en pluktuinen bezoeken.

Najaarsbloemen

Dahlia tours

Van augustus t/m oktober kunt u in de regio een speciale (door Bollenstreek.nl ontwikkelde) fietsroute langs de dahlia's fietsen, waarbij strand en duinen worden afgewisseld met prachtige showtuinen en schitterende monumenten. Of kies voor een tour met een gids of audiotour!

Bezienswaardigheden

Indoor bloemenbeleving

Is het minder weer of staan de velden niet in bloei tijdens de periode van uw verblijf? Dan kunt u nog steeds genieten van een bloemenbeleving in de regio met een van de onderstaande bezienswaardigheden!

Voorjaarsbloemen

Tulpen & meer

Vanaf half maart barst het voorjaar los in de Nederlandse Bollenstreek! Geniet van de vele bezienswaardigheden in de regio, waar u kunt de mooiste voorjaarsbloemen als eerste kunt bewonderen.

Bollen en bloemen

Bloemenvelden

Wanneer staan de bollenvelden in de regio in bloei? Waar kunt u de velden allemaal bewonderen en welke bloemen groeien op welk moment van het jaar nu eigenlijk? Hier vindt u alles wat u moet weten!

Voorjaarsevenementen

Bloemencorso

In april vindt een van de belangrijkste weken van het jaar plaats in deze regio; de week van het Bloemencorso! In deze bijzondere parade, die op een steenworp afstand van het hotel voorbij komt, rijdt ook een praalwagen van Van der Valk mee!