Noordwijk

Noordwijk aan Zee

Noordwijk is zeker een bezoekje waard, want deze gezellige badplaats heeft veel te bieden! Noordwijk ligt op slechts tien minuten rijden van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en daarom ideaal te combineren met uw overnachting in ons hotel. 

Noordwijk is vooral bekend om zijn prachtige strand, de levendige boulevard en de gezellige winkelstraat waar de winkels zeven dagen per week geopend zijn. Iedereen die houdt van zon, zee, strand, een bruisend uitgaansleven, lekkere restaurantjes, theater en vooral veel gezelligheid, zit helemaal goed in Noordwijk aan Zee!

Noordwijk heeft nog een dorpskern; het pittoreske Noordwijk Binnen en bezit een schat aan historie. Rondom deze sfeervolle binnenkern liggen verschillende winkeltjes en restaurantjes en vinden geregeld evenementen plaats. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de kerktop van de Sint Jeroenskerk.

Ons Van der Valk hotel bij Noordwijk aan Zee is ook ideaal als uitvalsbasis als u met de fiets naar het strand wilt tijdens uw verblijf. Bij onze receptie zijn de mooiste fietsroutes verkrijgbaar en onze medewerkers vertellen u graag meer over de leuke bezienswaardigheden onderweg. Wist u dat u in de zomermaanden ook een vijfdaagse strandvakantie kunt boeken? 

Watersport

Watersportcentrum BeachBreak is een paradijs voor watersporters en gasten die uit de drukte willen genieten van een heerlijk kopje koffie. Ook kun je hier een surf- of kitesurfles boeken. Al meer ervaren in de watersport? Dan is huren van materiaal uiteraard ook mogelijk. Kitesets, Surfboards, SUP's en Kayaks zijn onder andere te huur bij BeachBreak.

Activiteiten

Naast het strand en de watersport is er nog veel meer te beleven in Noordwijk! Zo kunt u een E-chopper huren, mountainbiken, naar het trampolinepark Jumpin, en naar het Atlantikwall Museum. Daarnaast is Space Expo zeker een bezoekje waard! In de zomermaanden is er in Noordwijk veel te beleven, bijvoorbeeld de wekelijkse Zomermarkt, de hardloopwedstrijd 'De 10 van Noordwijk', en Ibiza Festival Noordwijk. Uiteraard in combinatie met een overnachting bij ons Van der Valk hotel bij Noordwijk aan Zee!

Openbaar vervoer

Het is mogelijk om met het openbaar vervoer naar Noordwijk te reizen vanaf ons hotel. U kunt het beste de website van HTM bekijken voor de actuele reistijden. De beste halte om uit te stappen als u naar Noordwijk aan Zee wil is bushalte Parallel Boulevard.

Parkeren

Rondom de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee en de boulevard is het zeven dagen per week betaald parkeren, van 9:00-21:00 uur vanaf €1,00 tot maximaal €3,00 per uur. U kunt parkeergeld betalen bij de parkeerautomaat met cash of pin, of via een parkeerapp op de mobiele telefoon. Buiten deze gebieden kunt u in de blauwe zones gebruik maken van de blauwe parkeerschijf. Borden geven de parkeertijden en parkeerduur aan in de blauwe zones. Bij enkele parkeerterreinen kunt u tevens een dagkaart kopen. Ook is het een optie om te parkeren in de parkeergarage van het Palace Hotel. Daarnaast is het goed om te weten dat u gratis kunt parkeren in Noordwijkerhout en de Zilk.

Fiets huren

Liever met de fiets Noordwijk verkennen? Met een half uur fietsen komt u hier al. Bij de receptie van ons hotel verhuren wij topkwaliteit gewone fietsen en e-bikes.

Lees meer over Noordwijk.