Leiden

De historische stad Leiden ligt op nog geen zeven kilometer van ons hotel en herbergt een schat aan bezienswaardigheden. De oude binnenstad van Leiden beschikt over kleine steegjes en zijstraatjes waar u rustig door kunt dwalen. De prachtige grachten nodigen u uit voor een boottochtje over het water. De bekendste gracht is de Rapenburg waar u de grote Universiteitsgebouwen en de studentenhuizen kunt vinden. Door de vele studenten, is de stad jong, levendig en is er een unieke sfeer te beleven. In het gebied rondom de Pieterskerk kunt u mooie monumenten bewonderen zoals de Burcht en de Sint Pieterskerk zelf. Ook zijn er vele parken die de stad sieren en waar u heerlijk kunt picknicken.

Winkelen

Leiden heeft een grote diversiteit aan winkels. Zo zijn er vele winkels te vinden in de sfeergebieden: Haarlemmerstraat, Pieterkwartier, Breestraat, Hartje Leiden en Doeza/Herenstraat. 

De meeste winkels zijn geopend van 9:00-18:00 (m.u.v. maandag, donderdag en zondag). Met een koopavond op donderdag en een koopzondag op iedere laatste zondag van de maand.

Musea

Leiden biedt ook een breed scala aan musea. Denk aan Museum De Lakenhal, Museum Volkenkunde, Stedelijk Molenmuseum De Valk, Rijksmuseum van Oudheden en Corpus.

Openbaar vervoer

U bereikt de stad Leiden in 5 minuten per trein, vanaf NS Station Sassenheim, welke slechts 10 minuten te voet bereikbaar is vanaf ons hotel. Vier keer in het uur vertrekt er een trein naar Station Leiden Centraal. Er is een OV-chipkaart nodig met saldo om te reizen met het openbaar vervoer. Deze kan gekocht worden in de automaat op NS Station Sassenheim of op www.ns.nl. Vanaf NS Station Leiden Centraal kunt u prima te voet richting het centrum van Leiden.

Bent u slecht te been, dan is reizen met de bus ook mogelijk. De beste haltes om uit te stappen zijn: Bushalte Steenstraat, Bushalte Prinsessekade en Bushalte Breestraat. Uw reis kunt u plannen via HTM.

Parkeren

De stad Leiden biedt diverse parkeermogelijkheden wat een bezoek met de auto ook aantrekkelijk maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw auto (betaald) parkeren in Parkeergarage Lammermarkt of Parkeergarage Garenmarkt, welke zich op loopafstand van de historische binnenstad bevinden.

Ook is het mogelijk van te voren een parkeerplek met korting te reserveren. Klik hier voor meer informatie over parkeren met korting in Leiden.

Fiets huren

Het is ook leuk om een heerlijk uitstapje te maken op de fiets. Met een halfuur staat u midden in de binnenstad! De fietsverhuur van ons hotel biedt diverse topkwaliteit fietsen.