Toeristische info

Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Hortus botanicus Leiden

De Hortus Botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin in Nederland. In 1590 is de tuin aangelegd en sindsdien uitgebreid tot bijna 4 hectare! Wandel door de tuin en bekijk de tropische collecties in de kassen en tuinen.

Het adres van Hortus Botanicus is; Rapenburg 73, 2311GJ Leiden.

Openbaar vervoer

Er zijn meerdere mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen naar Hortus Botanicus in Leiden. De snelste optie is naar NS Station Sassenheim te lopen in 10 minuten en vanaf daar de sprintertrein naar NS Station Leiden Centraal te nemen, welke 2 keer in het uur vertrekt. Zodra u uit bent gestapt op dit station kunt u vanaf Bushalte Leiden Centraal naar Bushalte Paterstraat reizen. Bij aankomst loopt u in circa 4 minuten naar Hortus Botanicus.

Parkeren

Binnen een kwartier rijden met de auto kunt u al bij Hortus Botanicus komen vanaf ons hotel. Bij aankomst in Leiden kunt u het beste uw auto parkeren bij het Stadsparkeerterrein Haagweg of in Parkeergarage Centrum Morspoort. Vanaf Stadsparkeerterrein Haagweg is er gratis vervoer met een shuttlebusje dat u op verzoek tot 80 meter van Hortus Botanicus brengt. Vanaf Parkeergarage Centrum Morspoort loopt u langs de mooie Leidsche grachten in een kwartiertje naar Hortus Botanicus.

Fiets huren

Naast de auto bieden wij top kwaliteit gewone fietsen en e-bikes aan. Deze fietsen zijn vooraf te reserveren bij de receptie van ons hotel. In een half uur kunt u al naar Hortus Botanicus fietsen en vanaf hier kunt u ook nog eens gemakkelijk de gezellige stad Leiden verkennen. Kijk voor meer informatie over het huren van onze fietsen op de website van ons hotel.

Geniet van verschillende arrangementen die Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden speciaal voor u heeft samengesteld! Zo bieden wij verschillende aantrekkelijke arrangementen aan waarmee u er heerlijk tussenuit kunt om te genieten van de prachtige omgeving.

Lees meer over Hortus Botanicus, openingstijden en speciale tentoonstellingen.