Toeristische info

Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Leiden

Dankzij de centrale ligging van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, bevinden steden als Amsterdam, Haarlem, Delft en Den Haag zich binnen handbereik. U bereikt de stad Leiden in vijf minuten vanaf NS station Sassenheim. Stap op de fiets en met een halfuur staat u midden in de binnenstad! 

De historische stad Leiden ligt op nog geen zeven kilometer van ons hotel en herbergt een schat aan bezienswaardigheden. In het gebied rondom de Pieterskerk kunt u mooie monumenten bewonderen zoals de Burcht en de Sint Pieterskerk zelf. De prachtige grachten nodigen u uit voor een boottochtje over het water en in de vele parken die de stad sieren, kunt u heerlijk picknicken. Leiden heeft een grote diversiteit aan winkels en ook de uitgaansmogelijkheden zijn enorm divers. 

Museum De Lakenhal
Na een restauratie en uitbreiding van ruim twee jaar, is sinds eind juni 2019 Museum De Lakenhal weer geopend! Museum De Lakenhal wil zoveel mogelijk verschillende mensen met nieuwe ogen naar het Leidse verleden laten kijken. In het prachtig gerestaureerde museumcomplex is een rijke keuze uit de collectie beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis te zien aan de hand van zeven kernverhalen. 

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden. Het verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties, waaronder De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden die hier plaatsvinden, is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

Lees meer over Musem De Lakenhal.

Museum Volkenkunde
Verder beschikt Leiden over een tal aan musea. Wat dacht u van Museum Volkenkunde? In het Museum Volkenkunde worden vele evenementen en tentoonstellingen georganiseerd over mensen en instellingen van niet westerse culturen. De thema's van de evenementen zijn nauw verwant met tradities, rituelen en gebruiken uit de culturen. Tot 21 maart 2019 is de tentoonstelling 'De diamanten bergen van Korea' te zien. 

Bekijk meer informatie over Museum Volkenkunde.

Stedelijk Molenmuseum de Valk
Stedelijk Molenmuseum de Valk is een stellingkorenmolen uit 1743 en een echt icoon van Leiden. Er zijn zeven verdiepingen en op de drie hoogste verdiepingen is het echte molenbedrijf te zien. Op de benedenverdieping loop je een molenaarswoning binnen en boven op de omloop heb je een mooi uitzicht van de hele stad! 

Meer informatie: Stedelijk Molenmusem de Valk.

Rijksmuseum van Oudheden
Op zoek naar nog meer historische informatie? Breng dan een bezoekje aan het Rijksmuseum van Oudheden gelegen aan het Rapenburg. De oudheid en de archeologie komt weer tot leven! Lees meer over de actuele tentoonstellingen en openingstijden van het Rijksmuseum van Oudheden. 

Japanmuseum SieboldHuis
Het Japanmuseum SieboldHuis biedt het mooiste uit Japan in één Hollands historisch huis. Er zijn verschillende dingen te bekijken zoals prenten, fossielen, keramiek, oude landkaarten en geprepareerde dieren. Alles is in de 19e eeuw verzameld door Philipp Franz von Siebold. Er vinden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen plaats. 

Lees meer over het Japanmuseum SieboldHuis.

Rijksmuseum Boerhaave
Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Lees meer over Rijksmuseum Boerhaave.   

Lido Bioscoop
Na een dag rondlopen in de stad is het tijd voor wat ontspanning. Bij Lido Bioscoop, centraal gelegen in Leiden, bent u aan het juiste adres. Kiest u voor een spannende film of juist voor een actiefilm? Bekijk het actuele filmaanbod op de website van Lido.

OV-museumlijn
De OV-museumlijn verbindt de musea op het Bio Science Park met de binnenstad van Leiden. De busjes zijn te herkennen aan hun opvallende ontwerp. Dagelijks rijdt de museumlijn tussen 10.00 en 17.00 uur een vaste route langs acht haltes. Leiden Centraal is uiteraard ook als OV-knooppunt in de route opgenomen. Iedere twintig minuten vertrekt er een bus. U kunt gebruikmaken van uw OV-chipkaart of een losse buskaart kopen. Lees meer over de OV-museumlijn.

Er is nog meer!

Ook Corpus en Hortus Botanicus zijn meer dan een bezoek waard. Lees meer over Corpus "Een reis door de mens" en Hortus Botanicus

Een weekend weg naar Leiden
Boek een arrangement en combineer een bezoek aan Leiden met een overnachting in ons hotel.

Alle omschreven informatie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Raadpleeg de websites van musea en bezienswaardigheden voor de meest actuele informatie.