Toeristische info

Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Leiden

Dankzij de centrale ligging van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, bevinden steden als Amsterdam, Haarlem, Delft en Den Haag zich binnen handbereik. U bereikt de stad Leiden in vijf minuten vanaf NS station Sassenheim. Stap op de fiets en met een halfuur staat u midden in de binnenstad! 

De historische stad Leiden ligt op nog geen zeven kilometer van ons hotel en herbergt een schat aan bezienswaardigheden. In het gebied rondom de Pieterskerk kunt u mooie monumenten bewonderen zoals de Burcht en de Sint Pieterskerk zelf. De prachtige grachten nodigen u uit voor een boottochtje over het water en in de vele parken die de stad sieren, kunt u heerlijk picknicken. Leiden heeft een grote diversiteit aan winkels en ook de uitgaansmogelijkheden zijn enorm divers. 

Verder beschikt Leiden over een tal aan musea. Wat dacht u van Museum Volkenkunde? In het Museum Volkenkunde worden vele evenementen en tentoonstellingen georganiseerd over mensen en instellingen van niet westerse culturen. De thema's van de evenementen zijn nauw verwant met tradities, rituelen en gebruiken uit de culturen. 

Stedelijk Molenmuseum de Valk is een stellingkorenmolen uit 1743 en een echt icoon van Leiden. Er zijn zeven verdiepingen en op de drie hoogste verdiepingen is het echte molenbedrijf te zien. Op de benedenverdieping loop je een molenaarswoning binnen en boven op de omloop heb je een mooi uitzicht van de hele stad! 

Op zoek naar nog meer historische informatie? Breng dan een bezoekje aan het Rijksmuseum van Oudheden gelegen aan het Rapenburg. De oudheid en de archeologie komt weer tot leven! Lees meer over de actuele tentoonstellingen en openingstijden van het Rijksmuseum van Oudheden. 

Het Japanmuseum SieboldHuis biedt het mooiste uit Japan in één Hollands historisch huis. Er zijn verschillende dingen te bekijken zoals prenten, fossielen, keramiek, oude landkaarten en geprepareerde dieren. Alles is in de 19e eeuw verzameld door Philipp Franz von Siebold. Er vinden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen plaats. Bekijk het actuele programma op de website van het Rijksmuseum Boerhaave.

Vanaf 16 december 2017 is het geheel vernieuwde Rijksmuseum Boerhaave weer geopend. Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Lees meer over Rijksmuseum Boerhaave.   

Na een dag rondlopen in de stad is het tijd voor wat ontspanning. Bij Lido Bioscoop, centraal gelegen in Leiden, bent u aan het juiste adres. Kiest u voor een spannende film of juist voor een actiefilm? Bekijk het actuele filmaanbod op de website van Lido.

Boek een arrangement en combineer een bezoek aan Leiden met een overnachting in ons hotel.