Bezienswaardigheden

Genieten van musea, landgoederen en monumenten

Kastelen, prachtige buitenplaatsen en eeuwenoude landgoederen met koetshuizen, oranjerieën en fraaie parken: het zijn prachtige plekken vol verhalen die het landschap van de Duin en Bollenstreek karakter geven.

Polders & plassen

Kagerplassengebied

In het weiland grazen de koeien en de schapen, de vogels kwetteren er lustig op los en de boer maait het gras. In de landelijke omgeving van de polder, omgeven door een groot plassengebied, ervaar je een oase van rust.

Maak een strandwandeling met je voeten door het zilte zeewater en adem de zuivere zeelucht in. Of kom tot rust in de prachtige duin- en bosgebieden tussen de kust en de dorpen en steden.

Monumenten

Molens

Over het algemeen mag worden aangenomen dat u de molens kunt bezoeken als de wieken van een molen draaien of de vlag wappert, maar we raden aan om een van de specifieke bezoekdagen te kiezen of naar het Molenmuseum De Valk in Leiden te gaan.

Bezoek de Hortus botanicus in Leiden; de oudste botanische tuin van Nederland! Of bezoek de prachtige Historische Tuin in de Noord-Hollandse tuinbouwgemeente Aalsmeer, het zijn absolute aanraders voor een fleurig dagje uit!