Kaageiland

Wist u dat u al na 20 minuten fietsen op het pittoreske Kaageiland bent? Met de veerpont* is het eiland heel eenvoudig te bereiken. Op Kaageiland kunt u mooie wandelingen maken langs het rustgevende water en de uitgestrekte weides. Daarnaast is de Kaag met haar vele terrasjes aan het water een goede uitvalsbasis voor een heerlijke lunch, picknick of kopje koffie.

De Kaagse Boer

Wanneer u een bezoek brengt aan Kaageiland, vergeet dan niet om langs De Kaagse Boer te gaan. De Kaagse Boer is een boerderij uit 1850 en is van alle markten thuis. Naast het houden van vee, maakt deze boer namelijk ook kaas en heeft het een eigen kaasmuseum. Breng een bezoekje aan De Kaagse Boer en ontdek de geschiedenis van de kaasmakerij en wat de Boeren Leidse Kaas zo bijzonder maakt. Na de rondleiding kunt u genieten van een koffie of heerlijk broodje met zelfgemaakte kaas op het terras, met uitzicht over de Kaag. 

Varen op de Kagerplassen

Benieuwd hoe mooi de Kagerplassen van dichtbij zijn? Rederij van Hulst laat je graag zien hoe mooi hun thuishaven is. Sfeervolle dorpjes worden afgewisseld met natuurgebieden. 

Op slechts 5 minuten rijden vanaf Hotel Sassenheim ligt de haven van Olympia Charters. De luxe sloepen die zij verhuren zijn uitermate geschikt voor een dagje op het water. Voor het huren van een sloep is een vaarbewijs niet verplicht. Bovendien kunt u na een reservering altijd kosteloos annuleren bij slecht weer. Vaar door de prachtige grachten van Leiden of ga lekker uitwaaien op de Kagerplassen of op het Braassemermeer.

De veerpond

Om Kaageiland te bezoeken kunt u de veerpond, Veer Buitenkaag, nemen. Vanaf ons hotel bereikt u al binnen 10 minuten de veerpond. Het is zowel met of zonder auto mogelijk om met de veerpond naar Kaageiland te gaan.

Fiets huren

Bij de receptie van ons hotel kunt u gemakkelijk fietsen huren. Wij bieden zowel gewone fietsen als e-bikes aan, waarmee u de omgeving kunt verkennen. In 20 minuten kunt u al met de fiets de veerpond bereiken!

Boek nu één van onze arrangementen en geniet van ons hotel en haar prachtige omgeving! 

*Wij raden u aan om wat contant geld mee te nemen.