Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met Restaurant Nest. Dit is ons trendy à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de vernieuwde dinerkaart.

Voorgerechten

‘Chef’s favorite’

Lauwwarme halve Canadese kreeft | 17.50
Aardappelsalade | Aardappeltruffelpapier | Schuim van Dragon

Breekbrood 6.95
Tomatentapenade | Boter | Olijventapenade

Kreeftenbisque 8.50
Langoustine | Rouille | Tomaat

Vadouvan kokossoep 7.50
Bosui | Rode peper  | Prei

Carpaccio klassieker 12.75
Carpaccio van de lende | Rucola | Pijnboompitten | Grana Padano | Gefrituurde kappertjes | Truffelmayonaise

Tartaar van tonijn 14.50
Tartaar van tonijn | Avocado | Gel van Citrus | Ponzu | Blinq cress

Coquille 13.50
Dungesneden coquille | Crème fraîche | Rookzout | Haringkuit | Frisee

Quinoasalade, veganistisch 12.50
Quinoa | Watermeloen | Zwarte olijf | Mango

Vitello Tonnato 12.75
Rose gebraden kalfsmuis | Tonijnmayonaise | Filodeeg | Frisse salade | Uiencompote

Burrata 12.25
Buffelmozzarella | Basilicum | Balsamico | Granaatappel | Macadamia noten 

Hoofdgerechten Vis

‘Chef’s favorite’

Mosselpannetje 21.50
Mosselen | Ui | Wortel | Bleekselderij | Prei | Witte wijn

 Mosselpannetje 21.50
Mosselen | Sereh | Gember | Rode peper | Kokosroom

Hele Europese kreeft 31.50
Caesarsalade | Ansjovisdressing | Extra vergine olijfolie

Zalmfilet 23.50
Bouillabaisse | Mousseline | Lentegroenten | Artisjok

Zeetong 39.50
Op de graat gebakken | Citroen boterjus | Venkelsalade | Mousseline | Bimi | Structuren van ui

Dorade 23.50
Gegrild | Saffraan risotto | Schaal & schelpdieren | Groene groenten | Kreeftenjus

Hoofdgerechten Vegetarisch

Lasagne 19.25
Pasta | Courgette | Aubergine | Tomatensalsa | Tzatziki | Basilicumolie | Olijf kruim

Biet Wellington, veganistisch 19.25
Rode biet | Koolblad | Pesto | Champignons | Asperge | Bietenlak

Truffelpasta 19.25
Linguine | Krokant van parmezaan | Gegrilde groenten | Truffelsaus

Hoofdgerechten Vlees

‘Chef’s favorite’

Tournedos “Rossini” | 35.00
Gebakken in roomboter | Eendenlever | Madeirajus | Pommes Fondant | Groene asperge | Pastinaak

Schnitzel klassieker 18.25
Seizoensgroenten | Mousseline | Citroen | Met keuze uit: Kalfsjus of Gorgonzolasaus 

Rouleaux Maiskip 22.75
Mais kipfilet | Pata Negra | Mais | Baba Ganoush | Courgette | Pepita’s

Spareribs 21.00
Varkensrib | BBQ lak | Groentenstoof | Knoflooksaus

Steak tartaar (rauw geserveerd) 21.50
Voor de liefhebber: aan tafel bereide steak tartaar

Rib roast 24.50
Langzaam gegaard | Moghrabieh | Courgette | Aubergine | Beurre Café de Paris

Proeverij van lam 27.50
Lamsrack | Langzaam gegaard | Saucijs | Asperge | Macadamia noten | Lamsjus

Hoofdgerechten Dry Aged

STRIPLOIN - MRIJ runder entrecôte
275 gram | € 27.50

RIBEYE – Kalfs Rib-Eye
275 gram |  € 28.50

SHORT RIB - Black Angus Short Rib
450 gram | € 32.50

BEEFBURGER – Black Angus hamburger
200 gram | € 18.50

CHEF’S FAVORITE
TOMAHAWK – MRIJ runder rib biefstuk
per stuk van ca. 1200 gram (to share or not to share :-)) | € 75.00

Desserts

‘Chef’s favorite’
Dessert parade | vanaf 2 personen 9.75 p.p.
Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Crème Brûlée Tiramisu style 7.75
Crème Brûlée met Amaretto | Lange vinger crunch | Mascarpone-ijs | Koffiegel

Witte Chocolade 7.75
Mousse witte chocolade | Anijscrackers | Nutella ijs | Sinaasappelcurd

Chocolade Moulleaux 8.25
Warme kleine chocolade taart | Gekonfijte ananas | Passievrucht | Witte chocolade ijs

Aardbeien Romanoff 8.50
Verse aardbeien | Lobbige room | Vodka | Aardbeiencoulis | Vanille-ijs 

Kaasplankje 3 st. 9.75   |   4 st. 12.25   |   5 st. 14.75
Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades 

Reserveren bij restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om een tafel te reserveren.

Helaas kunnen wij geen tafelvoorkeur opnemen. We zullen altijd een gezellig tafeltje voor u uitzoeken en houden rekening met de grootte van uw groep. Alvast bedankt voor uw begrip. 

*Ons menu is afhankelijk van seizoensgebonden producten en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

** Boven de 10 personen bieden we een speciaal menu om de wachttijd in het restaurant te beperken. Vraag onze receptie voor meer informatie.

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0252-219019 of u kunt ons mailen via sassenheim@valk.com.