Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met restaurant Nest. Dit is ons nieuwe à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de menukaart.

Voorgerechten

 Breekbrood € 6.50

Aioli | Kruidenboter | Boter | Olijfolie

Carpaccio Klassieker € 12.75

Carpaccio van de Lende | Truffelmayonaise | Rucola |

Pijnboompitten | Grana Padano  | Crostini

 Steak Tartaar € 13.75

Tartaar van Hollands rund | Kwartelei | Ansjovis crème |

Tomatensalade | Komkommer-Sorbet

Schotse zalm € 12.75

À la minute gerookte Schotse zalm | Venkel crème brulée |

Frisse salade

Tomatensoep Klassieker € 5.75

Roma tomaat | Lobbige room | Basilicum

Paling in het groen € 8.50

Groen kruidensoepje | Gerookte paling | Venkel | Spinazie | Aardappel

Garnalen Cocktail € 14.50

Salade van Hollandse garnalen | Luchtige cocktailsaus | Tomaat |

Bieslook | Granny Smith

 Champignons Dordogne € 12.25

In bierbeslag gebakken champignons | Dordogne kruiden | Knoflooksaus

                 Oesters       ½ dozijn € 12.50 | 1 dozijn € 21.50

Oesters | Rode wijnazijn | Sjalot | Citroen
 

‘Chefs favorite’

Entree Parade | € 16.50 p.p.

Gamba | Pata negra | Oesters | Soepje | Runder tartaar
Vanaf 2 personen

Hoofdgerechten Vlees

Schnitzel Klassieker € 16.75

Spruitenstampotje | Krokant spek | Citroen | Jus

Lady Steak (120 gr) of Daddy Steak (200 gr) € 21.50 | € 24.50

Biefstuk van de Ossenhaas | Aardappelmousseline | Bio-seizoensgroenten | Beukenzwammen | Rode wijnsaus

                      Mechelse Koekoek € 19.50                     

Kip uit het pannetje | Roseval | Courgette | Gepofte tomaatjes |

Huisgemaakte appelcompote 

Spareribs Klassieker € 19.00

Livar varken | BBQ | Dry rub | Memphis style | Knoflook

Surf en Turf € 27.50

Ossenhaas | Kreeft | Groene asperges | Artisjok | Beurre blanc

Kalfslever € 19.50

Ui | Spek | Spinazie | Appel | Calvados | Jus

 Edelhert filet € 25.50

Schorseneren | Cantharellen | Spruitenblaadjes | Stoofpeertje |

Sjalotten Portsaus

Chef’s Signature Menu

Kunt u niet kiezen en wilt u zich laten verrassen?

3-gangen 34.50 | 4-gangen 39.50 | 5-gangen 44.50

Bijpassend wijnarrangement
3-gangen  €19.50 | 4-gangen € 24.00 | 5-gangen € 29.50

‘Chefs favorite’

“Chateau Briand | Prime select”

Voor 2 personen | € 27.50 p.p.

Ossenhaas (±600gram) uit de Mibrasa houtskooloven

Geserveerd met: Bearnaisesaus | Kastanjepaddenstoelen |

Pommes neuf | Bio-seizoensgroenten

 

Hoofdgerechten Vis

Zeeuwse mosselen € 19.50

Mosselpannetje | Witte wijn | Knoflook | Citroen | Ravigottesaus 

Zalmfilet € 21.50

Gepocheerd | Bio-seizoensgroenten | Hollandaisesaus |

Handgerolde couscous

Skrei € 20.50

Winterkabeljauw | Mosterdkruim | Aardappelmousseline |

Wilde spinazie | Tomaat | Postelein

Gamba’s in look € 24.50

Tijgergarnalen | Ratatouille | Antiboise | Bosui | Limoen 

‘Chefs favorite’

Gebakken kreeft € 32.50

Prei | Eigenheimer | Parmezaan | Zure room

Hoofdgerechten Vegetarisch

Groentenquiche € 14.75

Groententaart | Mozzarella | Bio-seizoensgroenten  | Gepofte tomaatjes 

Conchiglie € 14.75

Duxelle | Rucola | Beukenzwammen | Truffel | Grana Padano

Desserts

 Crème Brulée Klassieker € 8.75  

Witte chocolade | Rietsuiker | Gezouten karamelijs

Koffie Pot € 9.50

Kahlua | Koffieboon | Praliné | Peer | Toffee

 Tropical € 9.50

Panna Cotta | Mango | Kokos | Passievrucht | Pistache

Dame Blanche Klassieker € 8.50

Vanille | Chocolade | Room | Amandel

Sorbets € 6.75

Huisgemaakte sorbets | Fruit | Tuille | Limon cress

‘Chef’s favourite’ DESSERT PARADE

Vanaf 2 personen | 9.75 p.p.

Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Kaas € 9.75

Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades

Voor bij de koffie of thee € 4.00

Huisgemaakte friandises

Reserveren à la carte restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen raden we aan om een tafel te reserveren. Via onderstaande kalender kunt u een reservering maken voor lunch of diner in het à la carte restaurant.