Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met Restaurant Nest. Dit is ons trendy à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de vernieuwde dinerkaart

Voorgerechten

Tomatensoep Klassieker € 5.75

Roma tomaat | Basilicum cress  | Mascarpone 

Breekbrood € 6.50

Aioli | Kruidenboter | Boter | Olijfolie

Wildbouillon € 8.50

Dubbel getrokken wildbouillon | Ravioli van Duxelles | Bosui

Geitenkaas Creme Brulee € 12.25

Chèvre d’Or | Rode ui | Biet | Granny Smith | Popcorn van Quinoa

Carpaccio Klassieker € 12.75

Carpaccio van de Lende | Truffelmayonaise | Pijnboompitten |

Grana Padano | Crostini

Schotse Zalm tartaar € 13.50

Gerookte Zalm | Frisse salade | Crème van dragon | Kwartelei | Crostini |

Ingelegd mosterdzaad 

Garnalen bitterballen € 14.50

Huisgemaakte Hollandse garnalenbitterballen | Honing-dillesaus |

Limoen | Little gem

Gerookte Eendenborst € 17.50

Bonbon van eendenlever en rilette | Rode biet | Pecan noten |

Eendenlever-ijs | Brioche    

Oesters ½ dozijn € 12.50 | 1 dozijn € 21.50

Oesters met rode wijnazijn | Sjalot | Ponzu | Bosui | Citroen

'Chef's favorite'

Wildpasteitje “vol-au-vent” met Truffel € 12.25

Veluws wild | Bosui | Kastanjechampignons | Truffel

Hoofdgerechten Vlees

Schnitzel Klassieker € 16.75

Stampotje postelein | Krokant spek | Wintergroenten | Citroen | Jus

Runder sukade € 19.50

Twee bereidingen van sukade | Zaanse mosterd mousseline |

Tuinboon | Doperwten | Eigen jus

Coq au vin € 19.50

Franse scharrelkip | Uitjes | Oerwortel | Anijspaddenstoelen |

Belle de Fontenay | Rode wijnsaus

Spareribs € 19.50

Livar varken | BBQ | Memphis style | Gegrilde groenten | Knoflook   

Kooieend € 21.50

Gebakken eendenborst | Rode biet | Boterappeltjes |
Sjalottencompote | Steranijs

Tournedos € 27.50
Biefstuk van de Ossenhaas | Romanesco | Beukenzwammen | Portsaus      

Hertenrugfilet € 27.50

Hete bliksem | Stoofpeertje | Cantharellen | Spruitjes | Peperkoekjus

'Chef's favorite'

 

Kalf in het kwadraat € 26.50

Kalfsentrecote | Kalfszwezerik | Kalfswang | Kalfsjus | Peulvruchten

Hoofdgerechten Vis

Tonijn € 20.50

Gebakken Yellowfin Tonijn | Dashi Citrus bouillon | Kroepoek |

Noedels | Avocado crème

Scholfilet € 21.50

Gepocheerde Schol | Structuren van pompoen | Gember |

5-spices | Pompoenpitten

Zalmfilet € 21.50

Gegrilde zalmfilet | Aardappelmousseline | Bio-seizoen groenten |

Hollandaise saus

½ Kreeft (± 300 gram) € 28.50

Gebakken kreeft | Stampotje winterpostelein | Groene asperges |

Wintergroenten

 

Zeetong € 38.50

In roomboter gebakken | Aardappelmousseline | Notenboter |

Citroen | Zeekraal

'Chef's favorite'

 

Homard à l’Américaine € 53.50

In room gepocheerde hele kreeft (± 600 gram)

Parmezaanse kaas | Zilte plantjes 

Hoofdgerechten Vegetarisch

Gnocci € 17.75

                        Gegratineerde Gnocci’s | Bio-seizoen groenten | Mozzarella | Tomaat | Basilicum                            

Risotto Cepes € 15.75

Bomba Risotto | Grana Padano | Bospaddenstoelen | Postelein | Cepes jus

Desserts

Sorbet € 6.75

Sorbet | Fruit | Oublie | Mint cress | Kumquat gel

 

Broodpudding € 7.50

Gekarameliseerde broodpudding | Glühwein-sorbet | Kaneel sabayon | Gepocheerde peer

Dame Noir € 8.50

Pure chocolade-ijs | Witte chocolade | Sponscake | Kletskop

Sinaasappel € 8.50
Sinaasappel cremeux | Pure chocolade | Cheesecake | Passie-parfait |
Pistache

Crème Brûlée Klassieker € 8.75

Tonka-bonen | Appelcompote | Amandel-ijs | Rietsuiker | Tuille

 

Kaasplankje € 9.75

Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades 

Koffie of thee € 6.75

Kopje koffie of thee met huisgemaakte friandises

‘Chef’s favourite’

DESSERT PARADE

Vanaf 2 personen | € 9.75 p.p.

       Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Reserveer uw tafel voor à la carte Restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen raden we aan om een tafel te reserveren. Via onderstaande kalender kunt u een reservering maken voor lunch of diner in à la carte Restaurant Nest.

Helaas kunnen wij geen tafelvoorkeuren aannemen. Wij zullen altijd een gezellige tafel voor u reserveren en houden rekening met de grootte van uw gezelschap. Graag vragen wij uw begrip hiervoor.

**Vanaf 10 personen bieden wij een aangepaste menukaart aan, dit om onze kwaliteit waar we voor staan te waarborgen en wachttijd te reduceren. Alvast bedankt voor uw begrip. Voor meer informatie over de aangepaste menukaart, kunt u contact opnemen met onze receptie.