Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met restaurant Nest. Dit is ons nieuwe á la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de menukaart.

Voorgerechten

Breekbrood € 6.50

Aioli | Kruidenboter | Boter | Olijfolie

Carpaccio Klassieker € 12.75

Carpaccio van de Lende | Truffelmayonaise | Rucola | Pijnboompitten | Grana Padano | Crostini

Filet Americain € 13.75

Tartaar van Hollands rund | Amarant | Crème van spekbokking | Haringkuit | Zure bom

Schotse zalm € 12.75

À la minute gerookte Schotse zalm | Quinoa | Dragon-doperwtencrème | Mosterdijs

Tomatensoep Klassieker € 5.75

Roma tomaat | Basilicum cress | Mascarpone

Wildbouillon € 8.50

Vers getrokken wildbouillon | Ravioli van bospaddenstoelen | Bosui

Garnalen Cocktail € 14.50

Salade van Hollandse garnalen | Luchtige cocktailsaus | Tomaat | Bieslook | Granny Smith

Champignons Dordogne € 12.25

In bierbeslag gebakken champignons | Dordogne kruiden | Knoflooksaus

Oesters ½ dozijn € 12.50 | 1 dozijn € 21.50

Oesters | Rode wijnazijn | Sjalot | Citroen

Marbré € 16.50

Eendenlever | Port appeltjes | Pekelvlees | Sjalot | Brioche

Hoofdgerechten Vlees

Schnitzel Klassieker € 16.75

Spruitenstampotje | Krokant spek | Citroen | Jus

Lady Steak (120 gr) of Daddy Steak (220 gr) € 21.50 | € 24.50

Biefstuk van de Ossenhaas | Aardappelmousseline | Bio-seizoensgroenten | Beukenzwammen | Rode wijnsaus

Fazant € 25.50

Zuurkool | Buikspek | Cantharellen | Stoofpeertje

Spareribs Klassieker € 19.00

Livar varken | BBQ | Dry rub | Memphis style | Knoflook

Surf en Turf € 26.50

Ossenhaas | Kreeft | Groene asperges | Artisjok | Beurre blanc

Kalfentrecote € 24.50

Ongehutste pot | Beukenzwammen | Krokante zwezerik | Eigen jus

Kooieend € 19.50

Biet | Ui | Granny Smith | Macadamia | Port | Beukenzwammen | Steranijs

Chef’s Signature Menu

Kunt u niet kiezen en wilt u zich laten verrassen?

3-gangen 34.50 | 4-gangen 39.50 | 5-gangen 44.50

‘Chef’s favourite’ “Klassiek Wild Plateau | Wild Proeverij Deluxe”

Voor 2 personen | € 26.50 p.p.

Hazenpeper | Wild zwijn ribs | Hertenfilet

Geserveerd met: Stoofpeertjes | Spruitenstampotje | Cantharellen

Hoofdgerechten Vis

Langoustine € 24.50

Langoustines à la plancha | Bomba risotto | Tomaat | Limoen

Zalmfilet € 21.50

Uit onze Mibrasa houtskooloven | Bio-seizoensgroenten | Remouladesaus

Griet € 23.50

Gegrilde Grietfilet | Topinamboer | Spinazie | Shiitake | Beurre noisette

Kabeljauw € 22.50

Aardappelmouseline | Venkel | Prosciutto di Parma | Hollandaise saus

‘Chef’s favourite’ Gebakken kreeft  € 32.50

Gemarineerde Tomaat | Beurre Blanc | Zilte plantjes

Hoofdgerechten Vegetarisch

Groentenquiche € 14.75

Groententaart | Bio-seizoensgroenten | Gepofte tomaatjes 

Conchiglie € 14.75

Duxelle | Rucola | Beukenzwammen | Truffel | Grana Padano

Desserts

Crème Brûlée Klassieker € 8.75

Steranijs | Vanille roomijs | Rietsuiker

Chocolade moelleux € 9.50

Ananascompote | Kokos ijs | Pistache | Munt

Crêpe Suzette € 9.50

Flensjes | Sinaasappel | Caramel | Grand Marnier | Vanille ijs

Dame Blanche Klassieker € 8.50

Vanille | Chocolade | Room | Amandel

Sorbets € 6.75

Huisgemaakte sorbets | Fruit | Tuille | Limon cress

‘Chef’s favourite’ DESSERT PARADE

Vanaf 2 personen | 9.75 p.p.

Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Kaas € 9.75

Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades

Voor bij de koffie of thee € 4.00

Huisgemaakte friandises

Reserveren à la carte restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen raden we aan om een tafel te reserveren. Via onderstaande kalender kunt u een reservering maken voor lunch of diner in het à la carte restaurant.