Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met Restaurant Nest. Dit is ons trendy à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de vernieuwde dinerkaart.

Voorgerechten

‘Chef’s favorite’ Terrine Eendenlever | 17.00

Terrine eendenlever | Gel van Granny Smith | Pekelvlees
Mosterdolijfjes | 12 jaar oude Aceto Balsamico

Breekbrood 6.95

Tomatentapenade | Boter | Olijventapenade

Kreeftenbisque 8.50

Langoustine | Rouille | Tomaat

Sjalottensoep 7.50

Sjalotten | Gegratineerde toast | Franse kaas

Carpaccio klassieker 12.75

Carpaccio van de lende | Rucola | Pijnboompitten | Grana Padano | Huisgedroogde tomaatjes | Gefrituurde kappertjes | Truffelmayonaise

Carpaccio van zeebaars 13.50

Carpaccio van Zeebaars | Citrus crème fraîche | Frisee | Komkommer | Salty Fingers | Haringkuit

Garnalencocktail 2.0 14.50

Hollandse garnalen | Zuurdesem | Avocadoijs | Zwarte olijf | Cocktailsaus

Krokant van kummel 12.50

Doperwt | Salad pea | Borage | Schuim van kummel | Kokos | Sereh

Runderentrecôte 13.50

Gerookte runderentrecôte | Manchego | Anjovisboter | Brioche | Piment d’espelette

Courgette 12.50

Gegrilde courgette | Tahin yoghurt | Kwartelei | Baba ganoush | Cherrytomaat | Brique

Hoofdgerechten Vis

‘Chef’s favorite’
Gegrilde Rogvleugel | 26.50
Rogvleugel | Salsa verde | Mini venkel | Gefermenteerde Shiitake | Risotto

Skreifilet 24.50
Knolselderij | Paling | Fenegriek | Groenten linten

Zeeduivelstaart 24.50
Artisjok | Tomatensalsa | Bimi | Baharat olie

 Zeetong 39.50
Op de graat gebakken | Citroen boterjus | Hollandse garnaaltjes | Mousseline | Bimi | Structuren van prei

 Dorade 23.50
Gegrild | Saffraan risotto | Schaal- en schelpdieren | Doperwt | Mini wortel | Kreeftenjus

Hoofdgerechten Vegetarisch

Lasagne 19.25
Pasta | Geitenkaas | Paddenstoelen | Tomatensalsa | Jus shiitake

Biet Wellington 19.25
Chioggia biet | Korstdeeg | Pesto | Champignons | Spruiten | Bietenlak

Truffelpasta 19.25
Papardelle | Krokant Parmezaan | 63 graden ei | Gegrilde groenten | Truffelsaus

Hoofdgerechten Vlees

‘Chef’s favorite’
Tournedos “Rossini” | 35.00
Gebakken in roomboter | Eendenlever | Madeirajus | Pommes Fondant | Zoetzure groenten | Pastinaak

Schnitzel klassieker | 17.75
Seizoensgroenten | Mousseline | Citroen | Keuze uit: kalfsjus of gorgonzolasaus

Rouleaux Poulet Noir | 21.00
Poulet Noir kipfilet | Pata Negra | Polenta | Tomaat Concasse | Romanesco |
Appelkappertjes | Extra vierge olijfolie

Spareribs | 21.00
Varkensrib | BBQ lak | Groentenspies | Knoflooksaus
 
Steak tartaar | 21.50
Voor de liefhebber: aan tafel bereide steak tartaar

Kalfsentrecote | 24.50
Gegrild | Krokant zwezerik | Structuren van wortel | Kalfsjus
 
Iberico & Kreeft | 28.50
½ Kreeft | Traag gegaard Iberico varken | Boksoi | Macadamia noten | Hollandaise saus

Hoofdgerechten Dry Aged

STRIPLOIN - MRIJ runder entrecôte
275 gram | € 27.50

RIBEYE – Kalfs Rib-Eye
275 gram |  € 28.50

SHORT RIB - Black Angus Short Rib
450 gram | € 32.50

BEEFBURGER – Black Angus hamburger
200 gram | € 18.50

CHEF’S FAVORITE
TOMAHAWK – MRIJ runder rib biefstuk
per stuk van ca. 1200 gram (to share or not to share :-)) | € 75.00

Desserts

‘Chef’s favorite’
Dessert parade | vanaf 2 personen 9.75 p.p.
Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Crème brûlée Advocaat | 8.75
Crème brûlée | Haagse hopjes | Mandarijn | Boerenjongensijs

Panna cotta “Dame Blanche style” | 7.75
Vanille panna cotta | Noten crumble | Sponge cake | Vanilleijs | Chocoladesaus

Chocolade Moulleaux | 7.50
Warm taartje | Perensorbetijs | Kaneel | Victoria crunch

Bananen fantasie | 7.75
Bananenbrood | Bananensorbetijs | Bananen panna cotta | Pistache

Kaasplankje 3 st. 9.75   |   4 st. 12.25   |   5 st. 14.75
Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades 

Reserveren bij restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om een tafel te reserveren.

Helaas kunnen wij geen tafelvoorkeur opnemen. We zullen altijd een gezellig tafeltje voor u uitzoeken en houden rekening met de grootte van uw groep. Alvast bedankt voor uw begrip. 

*Ons menu is afhankelijk van seizoensgebonden producten en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

** Boven de 10 personen bieden we een speciaal menu om de wachttijd in het restaurant te beperken. Vraag onze receptie voor meer informatie.

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0252-219019 of u kunt ons mailen via sassenheim@valk.com.