Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met Restaurant Nest. Dit is ons trendy à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de vernieuwde dinerkaart.

Voorgerechten

‘Chef’s favorite’

Marbre | 16.50
Eendenlever | Port appeltjes | Pekelvlees

Breekbrood 6.95
Kruidenboter | Boter | Olijventapenade

Uiensoep 7.50
Zoete ui | Brioche toast | Oude kaas

Pompoensoep 7.50
Bosui | Kaneel | Pepitapitten | Crème fraîche

Carpaccio klassieker 11.75
Carpaccio van de lende | Truffelmayonaise | Rucola | Pijnboompitten | Grana Padano | Cherrytomaatjes

Zalm 12.25
Huisgerookte zalm | Mosterdzaad | Zoetzure ui | Crostini

Kastanje champignons 9.75
Turks brood | Dordogne kruiden | Knoflookmousse

Eendenborst 12.75
Gepekeld | Zuurkoolmayonaise | Filodeeg | Komijn | Pompoenchutney

Geitenkaas 12.25
Biet | Basilicum | Crème van geitenkaas | Balsamico | Brioche | Macadamianoten

 

Hoofdgerechten Vis

‘Chef’s favorite’
Surf & Turf (per 2 personen)
Tomahawk (900 gr.) | Kreeft (450 gr.) | Bearnaise | Groene asperge | Bimi | Romanesco
78.50

Kabeljauw 22.25
Mousseline | Beluga linzen | Romanesco | Beurre Rouge

Zalmfilet 22.25
Hete bliksem | Afgelakt met appelstroop | Seizoensgroenten | Gekarameliseerde chiconettes

Tonijn 28.50
Glasnoedels | Beukenzwam | Sugarsnaps | Nori chips | Wasabi Beurre Blanc

Zeebaars 22.75
Gegrild | Krokant van zoete aardappel | Mediterrane groentestoof | Zwarte olijf

Hoofdgerechten Vegetarisch

Gnocchi 19.25
Truffel aardappel | Portobello | Bimi | Parmezaan

Risotto Cèpes (kan ook Veganistisch) 19.25
Bomba risotto | Bospaddenstoelen | Parmezaan | Cepès jus | Rucolacress

Truffelpasta 19.25
Linguine | Krokante parmezaan | Groenten | Truffelsaus

Hoofdgerechten Vlees

‘Chef’s favorite’

Tournedos “Rossini” | 35.00
Gebakken in roomboter | Eendenlever | Madeirajus | Knolselderij |
Spruiten | Wortel

Geserveerd zonder eendenlever: 28.50

Schnitzel klassieker 18.75
Seizoensgroenten | Mousseline | Citroen | Met keuze uit: Kalfsjus of Gorgonzolasaus 

Kalfslever 22.75
Spek | Ui | Appels in Calvados | Mousseline | Rode kool

Spareribs 21.50
Varkensrib | BBQ lak | Geroosterde tomaatjes | Knoflooksaus

Steak tartare 21.50
Voor de liefhebber: aan tafel bereide steak tartare met frites en salade

Hertenfilet 24.50
Hete bliksem | Spruitjes | Stoofpeer | Port jus

Maïskip 22.75
Suprème | Beluga linzen | Kastanje champignons | Blauwe kaas krokant | Knolselderij | Mosterdjus

Hoofdgerechten Meat Specials

UIT DE MIBRASA, BLACKRANCH HOUTSKOOL GESTOOKTE OVEN

STRIPLOIN - Runder entrecôte uit de dry aged kast
250 gram | € 27.50

T-BONE - Runder T-bone steak uit de dry aged kast
450 gram | € 31.50

BEEFBURGER – Black Angus hamburger
200 gram |  € 19.50

DENVER STEAK - Black Angus Denver steak
250 gram | € 22.75

KALFS KOTELET – Rosé kalfsvlees
300 gram | € 28.50

USA SUKADE - Black Angus rundersukade steak
225 gram | € 23.75

De gerechten worden geserveerd met in knoflookolie gemarineerde trostomaatjes met rozemarijn en zeezout, geroosterde Rozeval aardappels en huisgemaakte kruidenboter.

 

Desserts

‘Chef’s favorite’
Dessert parade | vanaf 2 personen 9.75 p.p.
Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Crème brûlée Speculoos 7.25
Speculoos | Amandel ijs | Tuille | Atsina

Wintertijd 7.25
Vanille parfait | Poedersuiker | Chocolade | Advocaat sponge cake

Broodpudding 7.25
Steranijs | Bosvruchten jam | Gedroogd fruit | Espresso roomijs

Kaneel 7.50
Kaneel crémeux | Bisquit | Stoofperen gel | Dragon ijs

Kaasplankje 3 st. 8.75   |   4 st. 11.25   |   5 st. 13.75
Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades 

Reserveren bij restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om een tafel te reserveren.

Helaas kunnen wij geen tafelvoorkeur opnemen. We zullen altijd een gezellig tafeltje voor u uitzoeken en houden rekening met de grootte van uw groep. Alvast bedankt voor uw begrip. 

*Ons menu is afhankelijk van seizoensgebonden producten en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

** Boven de 10 personen bieden we een speciaal menu om de wachttijd in het restaurant te beperken. Vraag onze receptie voor meer informatie.

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0252-219019 of u kunt ons mailen via sassenheim@valk.com.