Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met Restaurant Nest. Dit is ons trendy à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de vernieuwde dinerkaart.

Voorgerechten

‘Chef’s favorite’
Samensmelting van foie gras en langoustine €16.50 
Eendenlever | Tartaar van langoustine | Schuim van schaaldieren

Breekbrood €6.95
Tomatentapenade | Boter | Olijventapenade

Mosselsoep €7.50
Knolselderij | Zeeuwse mosselen | Crème fraîche      

Oesterzwammensoep €6.50
Oesterzwammen | Eekhoorntjesbrood | Sherry | Room

Carpaccio klassieker €12.75
Carpaccio van de lende | Basilicummayonaise | Rucola | 
Pijnboompitten | Grana Padano | Crostini

Huispaté €9.50
Compote van vijgen | Crumble van hazelnoot | Geroosterd Turks brood

Mozzarella €9.75
Burrata | Compote van tomaat | Basilicum | Lavendelolie

Gamba’s om te delen (2 per persoon) p.p. €6.50
Gamba’s | Patatas bravas | Crumble van olijven | Aioli

Maatjesharing €9.50
Hollandse haring | Roggebrood | Gepekelde knol |
Granité van citroen en algen
 
Oesters ½ dozijn €12.50 | 1 dozijn €21.50
Oesters met rode wijnazijn | Sjalot | Ponzu | Bosui | Citroen

Hoofdgerechten Vis

'Chef's favorite'
Zeebaars in zoutkorst | voor 2 personen €27.50 p.p. 
Lijn gevangen wilde zeebaars in klassieke zoutkorst met groene asperges

Dorade €22.50
Chorizo | Rode ui | Tomaat | Knolselderij

Zalmfilet €21.50
Scheermes | Vongole | Bospeen | Verveine | Haringkuit

Zeetong €38.00
Op de graat gebakken | Roseval aardappel | Dragon |
Jus van schelpdieren

Kreeft Singapore style €32.50
½ kreeft | Madame Jeanette | Limoen | Gember | Gekleurde tomaat

Mosselen Klassiek €20.75
Mosselpannetje | Kruiden | Riesling

Mosselen “Nest” €20.75
Mosselpannetje | Kruidenboter | Sjalot

Mosselen Thai Flavour €20.75
Mosselpannetje | Spaanse peper | Sereh | Gember | Koriander

Hoofdgerechten Vlees

'Chef's favorite'
Gebraden filet van duif | 29.50
Gegrilde aardappel met tijm en rozemarijn |
Diverse champignons | Jus van salie

Schnitzel klassieker €17.25
Tartaarsaus | Frisse salade | Citroen | Dikke frieten

Tournedos (180 gr) €25.50
Biefstuk van de ossenhaas | Carré aardappel | Groenten | Uiencrème | Koffiejus

Maishoender €19.50
Maiskipfilet | Risotto | Jus van parmezaan |
Structuren van lente-ui en zoete ui

Spareribs €19.00
Varkensrib | BBQ lak | Frisse salade

Steak tartaar 21.50
Voor de liefhebber: aan tafel bereide steak tartaar

Kogelbiefstuk €21.50
In de pan gebakken | Navarin van primeurgroenten | Truffeljus

Filet van lam €27.50
Lamsfilet op het been | Tijm | Ras el hanout

Hoofdgerechten Vegetarisch

Gepofte brie €16.75
Mini brie | Jonge groenten | Zwarte pasta | Basilicum

Citroen risotto €14.75
Citroen | Zeekraal | Structuren van parmezaan

Hoofdgerechten Dry Aged

Striploin - MRIJ runder entrecôte
250 gram | €27.50

Ribeye – MRIJ runder ribeye
250 gram | €27.50

T-bone – Simmentaler runder T-bone
450 gram | €32.50

Beefburger – Simmentaler runder hamburger
200 gram per stuk | €18.50

'Chef's favorite': Tomahawk – MRIJ runder rib biefstuk
per stuk van ca. 1200 gram (to share or not to share :-)) €70.00

De gerechten worden geserveerd met:
groene asperges, Vlaamse frites en bearnaisesaus.

Desserts

Crème brûlée new style €8.75
Gezouten chocolade | Stroopwafelijs | Karamel pindarots | Toffee

Churros €8.50
Witte chocolade mayonaise | Confiture | Appel

Zomerkoninkjes €8.50
Gemarineerde aardbeien | Zwarte peper | Atsina cress | Basilicumijs

Panna cotta €7.50
Kokos | Granité witte chocolade | Crémeux van citrus

Warme wafel €6.75
Suikerwafel | Warm vanuit het ijzer | Vanille-ijs

Kaasplankje €10.75
Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades 

Koffie of thee €6.75
Kopje koffie of thee met huisgemaakte friandises

‘Chef’s favorite’
Dessert parade | vanaf 2 personen €9.75 p.p.
Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Reserveren bij restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om een tafel te reserveren.

Helaas kunnen wij geen tafelvoorkeur opnemen. We zullen altijd een gezellig tafeltje voor u uitzoeken en houden rekening met de grootte van uw groep. Alvast bedankt voor uw begrip. 

** Boven de 10 personen bieden we een speciaal menu om de wachttijd in het restaurant te beperken. Vraag onze receptie voor meer informatie.

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0252-219019 of u kunt ons mailen via sassenheim@valk.com.