Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

Over Restaurant Nest

A la carte Restaurant

Wij laten u graag kennismaken met Restaurant Nest. Dit is ons trendy à la carte restaurant. U ontdekt hier de heerlijkste biologische streekgerechten, zeer vakkundig bereid door onze ervaren chef-koks. Een feestelijke familieavond, een romantisch diner of een gezellige brunch; bij restaurant Nest bent u voor iedere gelegenheid welkom.

Bekijk hieronder alvast de vernieuwde dinerkaart.

Voorgerechten

‘Chef’s favorite’
Drie bereidingen van tonijn | 17.00
Een crème van tonijn | Tartaartonijn | Gebakken tonijn
Crème van wasabi | Granité van Bergamot

Breekbrood 6.95
Tomatentapenade | Boter | Olijventapenade

Erwtensoep 7.50
Rookworst | Buikspek | Broodkrokant

Parijse uiensoep 7.50
Zoete ui | Gegratineerde toast | Franse kaas

Carpaccio klassieker 12.75
Carpaccio van de lende | Basilicummayonaise | Rucola | Pijnboompitten |
Grana Padano | Crostini 

Filet van hert 16.50
Filet van hert | Notenmayonaise | Kruidensalade | Rode biet vinaigrette 

Gerookte paling 18.50
Oosterschelde paling | Brioche brood | Kruidenmayonaise | Citrusgel

Gamba’s om te delen (2 per persoon) p.p. 6.50
Gamba’s | Patatas bravas | Crumble van olijven | Aioli 

Salade van makreel 13.50
Gerookte makreel | Smeuïge geitenkaas | Anjovis | Citroen

Kippeboutjes BBQ style 12.75
Kip van de barbecue | Lente-ui | Crunch van ui

Hoofdgerechten Vis

‘Chef’s favorite’
Zeebaars in zoutkorst | 28.50 p.p.
Voor 2 personen “bereidingstijd 30 minuten”
Lijn gevangen wilde zeebaars in klassieke zoutkorst met groene asperges

Kabeljauwfilet 24.50
Cannelloni van ricotta en spinazie | Salsa | Sherry mousseline 

Zalmfilet 24.50
Boekweit noedels | Rettich | Limoen | Soja vinaigrette 

Zeetong 39.50
Filet van zeetong | Roseval aardappel | Dragon | Jus van schelpdieren

Kreeft “Singapore style” 31.50
½ kreeft | Madame Jeanette | Limoen | Gember | Gekleurde tomaat 

Calamaris “Nest style” 20.50
Tapenade van zuurdesembrood | Fregola | Zachte knoflookjus

Pasta met Zeeuwse mosselen 22.50
Volkorenpasta | Zeeuwse mosselen | Peterselie olie | Venkel 

Koningskrab 29.50
Koningskrab met coquilles | Beurre blanc | Witte rijst | Postelein

Hoofdgerechten Vlees

‘Chef’s favorite’
Filet van hert | 35.00
Droog gemarineerd in dennennaalden en sparrentakken
Structuren van aardpeer | Polenta | Jus van shiitake |
Kroketjes van rode bes

Schnitzel klassieker 17.25
Tartaarsaus | Frisse salade | Citroen | Dikke frieten

Tournedos (225 gr) 29.50
Biefstuk van de ossenhaas | Carré aardappel | Groenten | Uiencrème | Koffiejus

Filet van maiskip 19.50
Maiskipfilet | Wilde paddestoel | Tapenade van champignons | Doperwten |
Chili olie

Spareribs 21.00
Varkensrib | BBQ lak | Frisse salade

Steak tartaar 21.50
Voor de liefhebber: aan tafel bereide steak tartaar

Kogelbiefstuk 21.50
In de pan gebakken | Navarin van primeurgroenten | Truffeljus

Filet van fazant 26.00
Fazant | Gebakken eendenlever | Truffel | Crème pata negra | Structuren van pompoen

Hoofdgerechten Vegetarisch

Quinoa en avocado 19.25
Koude bereiding van quinoa | Avocado | Griekse yoghurt | Gepekelde groenten | Suikersla

Open lasagne 19.25
Vulling van spinazie | Ricotta | Tomaat | Jus van shiitake | Kervel

Hoofdgerechten Dry Aged

Striploin - MRIJ runder entrecôte
250 gram | €27.50

Ribeye – MRIJ runder ribeye
250 gram | €27.50

T-bone – Simmentaler runder T-bone
450 gram | €32.50

Beefburger – Simmentaler runder hamburger
200 gram per stuk | €18.50

'Chef's favorite': Tomahawk – MRIJ runder rib biefstuk
per stuk van ca. 1200 gram (to share or not to share :-)) €70.00

De gerechten worden geserveerd met:
groene asperges, Vlaamse frites en bearnaisesaus.

Desserts

‘Chef’s favorite’
Dessert parade | vanaf 2 personen 9.75 p.p.
Parade van de allerlekkerste mini desserts van de patissier

Crème brûlée new style 8.75
Gezouten chocolade | Stroopwafelijs | Karamel pindarots | Toffee

Crêpes (dunne pannenkoekjes) 7.75
Oosterse touch | Suiker melange | Vanille

Fruitgebakje 8.50
Vers fruit | Zanddeeg | Romige pudding

Tarte tatin 7.75
Appelcompote van Franse Golden | Bladerdeeg | Crème d’Anglaise

Kaasplankje 3 st. 10.75   |   4 st. 13.25   |   5 st. 15.75
Kaasplankje van diverse kazen | Notenbrood | Marmelades 

Reserveren bij restaurant Nest

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om een tafel te reserveren.

Helaas kunnen wij geen tafelvoorkeur opnemen. We zullen altijd een gezellig tafeltje voor u uitzoeken en houden rekening met de grootte van uw groep. Alvast bedankt voor uw begrip. 

** Boven de 10 personen bieden we een speciaal menu om de wachttijd in het restaurant te beperken. Vraag onze receptie voor meer informatie.

Heeft u vragen?
Wij staan u graag te woord. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0252-219019 of u kunt ons mailen via sassenheim@valk.com.