Beste Leerbedrijf Horeca

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019

Tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam is Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden op dinsdag 8 januari bekroond tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019. Hotel Okura uit Amsterdam pakte de tweede plaats en Euromast Rotterdam werd derde.

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden Beste Leerbedrijf Horeca

De commissie noemde deze editie een strijd der giganten. De top 3 leerbedrijven blinken uit in de goede samenwerking met scholen en hebben veel aandacht voor de leerling als individu. Toch kan er maar één de winnaar zijn. Commissie Beste Leerbedrijf Horeca over Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden: ‘De bijzondere mix van regulier BBL, BOL, HBO, VMBO en de nieuwe hybride leeromgeving van House of Hospitality maakt dit een trendsettend leerbedrijf. Moedig en vooruitstrevend enerzijds, kwalitatief sterk anderzijds.’

House of Hospitality

Van der Valk Sassenheim-Leiden wint de titel onder andere vanwege het vernieuwende concept van hybride leren: House of Hospitality. Deze nieuwe opzet van duaal leren bij Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is tot stand gekomen in samenwerking met het ROC van Amsterdam. Studenten van de Middelbare Hotelschool werken en leren in het bedrijf: De theorielessen vinden plaats in het bedrijf en niet op school. ‘Van der Valk drukt als leerbedrijf een stempel op het opleidingsprogramma dat samen met ROC van Amsterdam wordt ingevuld’ aldus Ricardo Eshuis, voorzitter van de vakjury.

Ab de Bruijn, directeur Van der Valk Sassenheim-Leiden vertelt trots: "Wij zijn waanzinnig blij met het winnen van de Award. Het is een prachtige prijs; de kers op de appelmoes. En natuurlijk ook een bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen door het inspireren en enthousiast maken van leerlingen voor het prachtige horecavak.” Naast de Award ontving Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ook de Publieksprijs. Ab de Bruijn: “Het winnen van de Publieksprijs is een geweldige waardering van onze gasten.”

Pitch video Publieksprijs Beste Leerbedrijf Horeca

Nieuwsgierig waarom onze studenten ons leerbedrijf het beste en leukste leerbedrijf vinden? Check hieronder de video waarmee Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden de Publieksprijs Beste Leerbedrijf Horeca heeft gewonnen.

Overige leertrajecten

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden gelooft in het opleiden van mensen. Als familiebedrijf zijn wij altijd gericht op de volgende generatie.Kennis doorgeven aan een nieuwe generatie zit ons in het bloed. Dit doen wij met diverse opleidingen en trainingen.

Van der Valk opleidingen

Van der Valk is één van de marktleiders in de Nederlandse Horeca branche. Om dat zo te houden investeert Van der Valk in opleiding en training van medewerkers. Er zijn momenteel twintig interne Van der Valk opleidingen. Van der Valk vindt het belangrijk dat haar medewerkers blijvend kennis en vaardigheden aangereikt krijgen om zich verder te ontplooien. Met de Van der Valk opleidingen zorgen wij voor vakbekwame en gastvrije medewerkers voor nu en voor de toekomst.

Dit betreft opleidingen op het gebied van:

 • Professionaliseren van leiding geven
 • BBL* opleidingen voor de keuken en bediening
 • Inhoudelijke trainingen zoals: HCCP, BHV, Sociale Hygiëne.

Deze opleidingen zijn zowel voor medewerkers die reeds werkzaam zijn bij ons en zich verder willen ontplooien, als voor nieuwe medewerkers. Meer informatie over het opleidingsaanbod vind je hier: www.vandervalkopleidingen.nl Of neem contact op met onze HR afdeling: personeelszaken@sassenheim.valk.com.

* BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Een BBL studie betekent een combinatie van werken en leren, waarbij je in dienst bent van een erkend leerbedrijf. In dit geval dus Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden.

E-learning

Ben je in dienst van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden? Dan stimuleren wij je om je kennis van het horecavak uit te breiden door het volgen van e-learnings. Het e-learning programma is voor alle medewerkers, stagiairs, leerlingen en studenten. Periodiek ontvangen alle medewerkers hiervoor een uitnodiging in hun mailbox. Deelname is verplicht en kennis wordt afgewisseld met leuke quizzen en nieuwsflashes. Want, team toekan maakt leren leuk!

Meer info: http://www.vandervalkopleidingen.nl/e-learning-platform/

Stage lopen bij het Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden leidt stagiairs op in samenwerking met:

 • ROC Mondriaan
 • KTS Teylingen
 • ROC Rijnland
 • ROC Airport college
 • ROC van Amsterdam
 • TIO College
 • NOVA college
 • Hogeschool InHolland Rotterdam
 • Stenden Hogere
 • Hotelschool Leeuwarden

Workshops en bedrijfsbezoeken voor studenten

Verder organiseert Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden bedrijfsbezoeken & workshops voor verschillende ROC’s, waaronder ROC Airport, ROC Rijnland en ROC Mondriaan en staat we actief op stagebeurzen om aankomende horeca professionals meer te vertellen over ons prachtige hotel en de vele mogelijkheden die wij bieden voor amibitieuze horeca toppers.

Workshops voor medewerkers van Hotel Sassenheim-Leiden

Maandelijks worden er voor al onze medewerkers leuke en leerzame workshops georganiseerd rondom verschillende thema's. Een greep uit de workshops van afgelopen jaar:

 • thee workshop
 • barista workshop
 • bier workshop
 • wijn & spijs
 • kaas workshop

Maandelijkse personeelsnieuwsbrief

Last, but not least, worden alle medewerkers, studenten en stagiairs van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reviews en al onze activiteiten via onze maandelijkse personeelsnieuwsbrief.