Kasteel Keukenhof

Ontdek historisch juweel Kasteel Keukenhof

Ervaar een betoverend stukje geschiedenis en prachtige architectuur met een bezoek aan het majestueuze Kasteel Keukenhof. Dit historische kasteel, gelegen te midden van de kleurrijke bloemenvelden van de Keukenhof, biedt een unieke blik op de rijke geschiedenis van Nederland en haar adellijke erfgoed.

Kasteel Keukenhof, ook bekend als Slot Keukenhof, dateert uit de 17e eeuw en is een meesterwerk van klassieke Hollandse architectuur. Het kasteel diende oorspronkelijk als buitenverblijf voor de adellijke families van de regio en heeft door de eeuwen heen vele veranderingen ondergaan. Tegenwoordig staat het bekend om zijn prachtige tuinen, weelderige interieurs en historische betekenis.

Hoogtepunten van Kasteel Keukenhof

  1. Tuinen en parken: Verken de weelderige tuinen en uitgestrekte parken rondom het kasteel, waar u kunt genieten van de serene schoonheid van bloemen, fonteinen en sculpturen. 

  2. Historische rondleidingen: Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Kasteel Keukenhof tijdens een rondleiding door de prachtig gerestaureerde kamers en zalen. Ontdek de verhalen achter de adellijke families die het kasteel hebben bewoond en bewonder de rijke verzameling kunst en antiek.

  3. Culturele evenementen: Gedurende het jaar worden er diverse culturele evenementen georganiseerd op het terrein van het kasteel, zoals concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen. Bekijk de activiteitenkalender voor een actueel overzicht van evenementen tijdens uw verblijf.

Bezoekersinformatie

Kasteel Keukenhof is gemakkelijk bereikbaar vanuit het Van der Valk Hotel Sassenheim - Leiden en biedt voldoende parkeergelegenheid. Het kasteel is geopend voor rondleidingen en bezoeken, maar het is raadzaam om vooraf de openingstijden en eventuele toegangsprijzen te controleren.

  • Adres: Keukenhof 1, 2161 AN Lisse
  • Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur (let op: openingstijden kunnen variëren)

Plan uw bezoek

Voor meer informatie over Kasteel Keukenhof en de beschikbare rondleidingen, kunt u de officiële website bezoeken: Kasteel Keukenhof. Hier vindt u gedetailleerde informatie over openingstijden, evenementen en de geschiedenis van het kasteel.