Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende

Locatie

Rijksmuseum van Oudheden

In Rijksmuseum van Oudheden komt de oudheid en de archeologie weer tot leven! Er zijn diverse collecties aan verzamelingen die voortkomen uit Egypte, Klassieke Oudheid, Oude Nabije Oosten en Nederland (Prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen). In het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden zijn er het hele jaar door vaste tentoonstellingen te zien, maar daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen worden samengesteld uit verzamelingen uit de eigen collectie van het museum, maar worden ook geleend van andere nationale- en internationale musea.

Het Rijksmuseum van Oudheden is uniek door de Egyptische collectie, omdat deze behoort tot de top tien belangrijkste Egyptische collecties die er te vinden zijn op de wereld!

Het Rijksmuseum van Oudheden werd in eerste instantie opgericht als 'archeoloog kabinet' van de Universiteit Leiden in 1818. Gedurende de negentiende eeuw groeide de verzameling met voornamelijk objecten uit het oude Egypte en de Klassieke Oudheid. Sinds 1 juli 1955 is het museum een zelfstandige stichting die van de rijkscollectie het archelogische deel beheert en deze tentoonstelt aan een groot publiek.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar het Rijksmuseum van Oudheden te gaan. Bij alle mogelijkheden kunt u het beste eerst naar NS Station Leiden Centraal gaan. NS Station Leiden Centraal is te bereiken per trein vanaf NS Station Sassenheim, welke vier keer in het uur vertrekt. NS Station Sassenheim is op 10 minuten loopafstand van ons hotel. 

Ook kunt u gebruik maken van de directe Arriva busverbinding (Qliner 50) vanaf bushalte Viaduct, Warmond, om NS Station Leiden Centraal te bereiken. De bushalte is 7 minuten lopen vanaf ons hotel. Bij aankomst op NS Station Leiden Centraal raden wij u aan uw reis verder te plannen via HTM. Via deze website kunt u de meest geschikte busverbinding vinden die aansluit op uw reis naar het Rijksmuseum van Oudheden.

Parkeren

Naast de trein en de bus kunt u ook met de auto het Rijksmuseum van Oudheden bereiken. Via de A44 bent u al binnen 15 minuten op uw bestemming! U kunt het beste uw auto parkeren op Parkeerplaats Haagweg te Leiden.

Fiets huren

Met de fiets bereikt u het Rijksmuseum van Oudheden in een half uur tijd, dit is dus ook zeker een aanrader! Ons hotel biedt diverse top kwaliteitsfietsen aan die u als hotelgast kunt huren bij de receptie van ons hotel.

Lees meer over het Rijksmuseum van Oudheden en bestel uw tickets!