Werken bij

Opleiding Hotelmanagement on the Job

Een opleiding op de werkplek: iets voor jou?

Op 28 augustus 2017 is de opleiding ‘Hotelmanagement on the Job’ in ons hotel, in samenwerking met het ROC van Amsterdam gestart. De studenten krijgt gericht praktijkles en workshops in het onlangs geheel vernieuwde Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. Daarnaast wordt de theoretische ondersteuning verzorgd door de docenten van het ROC van Amsterdam.

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je doorgroeien naar de functie van teamleider of floormanager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Manager/Ondernemer Horeca kun je natuurlijk ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.
 
De nieuwe Van der Valk Hotel-opleiding vraagt wel een behoorlijke inzet en een gevoel voor verantwoordelijkheid van jou als student. Wij zoeken daarom studenten met kennis over de hotellerie en het liefst met ervaring in de horeca. Ben jij een ondernemende teamplayer? Dan is deze opleidingsvariant van Manager Ondernemer Horeca (BOL, niveau 4) echt iets voor jou!
 
Vanaf de eerste dag krijg je les je in Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden in de meest leerrijke omgeving die je kunt bedenken: het hotel! 
Lees meer over de opleiding Hotelmanagement on the Job en de eerste reactie van studenten.
Bekijk hier de aftermovie van de introductiedagen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA Manager Ondernemer Horeca. Vakanties worden in overleg met de school individueel afgesproken. Deze zijn dus afwijkend van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Tijdens de opleiding kun je behalve stage in Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ook in het buitenland stage lopen.
 
In deze managementopleiding leer je stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Je gaat aan de slag in de verschillende operationele afdelingen; het restaurant, de keuken, banqueting, receptie, dutymanagement, guestrelations en housekeeping. Hier wordt je geleerd welke kennis je nodig hebt, zodat je die direct kunt toepassen op de werkvloer.
 
Verder leer je wat de juiste houding is ten opzichte van gasten en collega’s, hoe je een team aanstuurt, motiveert en begeleidt.
 
De overige afdelingen - personeelszaken, financiën, magazijnbeheer, sales & reserveringen en de directie - zijn ook geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijg je inzicht hoe het er achter de schermen aan toegaat. Hoe het beleid bepaald wordt ten aanzien van personeel, hoe het bedrijf logistiek en financieel georganiseerd wordt en hoe je het bedrijf in de markt zet. Daarnaast word je gecoacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Waar kun je gaan werken?

Als manager in o.a. (internationale) hotels, restaurants, beurzen- en congresmarkten en in de recreatiebranche.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

Toelatingsprocedure
De toelatingsprocedure bestaat uit een intakegesprek op het ROC van Amsterdam, Rekentoets en selectiedag. Het intakegesprek vindt plaats op school met een medewerker van de school en een medewerker van Van der Valk. Op basis van een positieve uitslag van het gesprek en de toets word je voor de selectiedag uitgenodigd.

Speciale eisen
Kennis over de hotellerie en/of horeca werk-ervaring. Passie voor de horeca! Laat jij onze gasten stralen?!

Verder leren

Wat zijn de kosten?  

Meer info: bel of mail Jolanda de Graaff HR Manager. 
Telefoonnummer: 0252 - 219019
Mail: personeelszaken@sassenheim.valk.com 

Hotelmanagement on the Job in het nieuws

Ministerie ondersteunt House of Hospitality met aanjaagsubsidie

Het Ministerie van OC&W stelt een bijdrage van twee miljoen euro ter beschikking aan House of Hospitality. Dat is dinsdag 23 mei, in aanwezigheid van minister Bussemaker, bekendgemaakt in Het Amsterdamse Proeflokaal. Lees meer >>