Werken bij

Opleiding hotelmanagement on the job!

Van der Valk Hotel-opleiding

Een opleiding op de werkplek: iets voor jou?

Op 28 augustus 2017 start de opleiding ‘Hotelmanagement on the Job’ in ons hotel, in samenwerking met het ROC van Amsterdam. Dit houdt in dat dit geen theoretisch onderwijs gaat worden op school zelf, maar lessen volgen in de inspirerende leeromgeving van het onlangs geheel vernieuwde Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden. Bij deze opleiding hanteren wij het concept “Training on the Job”. De studenten zullen de theorie leren aan de hand van de praktijk.

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je doorgroeien naar de functie van teamleider of floormanager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Manager/Ondernemer Horeca kun je natuurlijk ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.
 
De nieuwe Van der Valk Hotel-opleiding vraagt wel een behoorlijke inzet en een gevoel voor verantwoordelijkheid van jou als student. Wij zoeken daarom studenten met kennis over de hotellerie en het liefst met ervaring in de horeca. Ben jij een ondernemende teamplayer? Dan is deze opleidingsvariant van Manager Ondernemer Horeca (BOL, niveau 4) echt iets voor jou!
 
Vanaf de eerste dag krijg je les je in Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden in de meest leerrijke omgeving die je kunt bedenken: het hotel! Bekijk de virtual tour voor een sfeerimpressie. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA Manager Ondernemer Horeca. Vakanties worden in overleg met de school individueel afgesproken. Deze zijn dus afwijkend van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Tijdens de opleiding kun je behalve stage in Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden ook in het buitenland stage lopen.
 
In deze managementopleiding leer je stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Je gaat aan de slag in de verschillende operationele afdelingen; het restaurant, de keuken, banqueting, receptie, dutymanagement, guestrelations en housekeeping. Hier wordt je geleerd welke kennis je nodig hebt, zodat je die direct kunt toepassen op de werkvloer.
 
Verder leer je wat de juiste houding is ten opzichte van gasten en collega’s, hoe je een team aanstuurt, motiveert en begeleidt.
 
De overige afdelingen - personeelszaken, financiën, magazijnbeheer, sales & reserveringen en de directie - zijn ook geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijg je inzicht hoe het er achter de schermen aan toegaat. Hoe het beleid bepaald wordt ten aanzien van personeel, hoe het bedrijf logistiek en financieel georganiseerd wordt en hoe je het bedrijf in de markt zet. Daarnaast word je gecoacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Waar kun je gaan werken?

Als manager in o.a. (internationale) hotels, restaurants, beurzen- en congresmarkten en in de recreatiebranche.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

Toelatingsprocedure
De toelatingsprocedure bestaat uit een intakegesprek op het ROC van Amsterdam, Rekentoets en selectiedag op 7 mei.  Het intakegesprek vindt plaats op school met een medewerker van de school en een medewerker van Van der Valk. Op basis van een positieve uitslag van het gesprek en de toets word je voor de selectiedag uitgenodigd.

Maximaal 24 studenten kunnen in het school jaar 2017/ 2018 met deze opleiding starten.
Deze pilot opleidings-variant gaat alleen  bij voldoende aanmeldingen van start.

Speciale eisen
Kennis over de hotellerie en/of horeca werk-ervaring. Passie voor de horeca! Laat jij onze gasten stralen?!

Selectiedag 26 maart

Zondag 26 maart jl. waren aankomend studenten bij ons te gast tijdens de selectiedag van de praktijkopleiding Hotelmanagement on the job. Bekijk hieronder de aftermovie van deze selectiedag!

Op zondag 7 mei jl. was de tweede selectiedag voor aankomend Hotelmanagement on the job-studenten. Wederom een zeer geslaagde selectiedag. Bekijk hieronder de aftermovie. Dank voor jullie komst! Wij vonden het geweldig om kennis met jullie te maken en jullie meer te laten zien van ons prachtige hotel. 

Verder leren

Wat zijn de kosten?  

Meer info: bel of mail Jolanda de Graaff HR Manager. 
Telefoonnummer: 0252 - 219019
Mail: personeelszaken@sassenheim.valk.com 

In het nieuws

Ministerie ondersteunt House of Hospitality met aanjaagsubsidie

Het Ministerie van OC&W stelt een bijdrage van twee miljoen euro ter beschikking aan House of Hospitality. Dat is dinsdag 23 mei, in aanwezigheid van minister Bussemaker, bekendgemaakt in Het Amsterdamse Proeflokaal. Lees meer >>