Laatste Nieuws

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden start met Hotelmanagement on the Job

Na een intensieve voorbereiding starten deze week 26 enthousiaste studenten met de driejarige opleiding Hotelmanagement on the Job. Deze opleiding is een bijzondere samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, opgezet in het kader van House of Hospitality.

House of Hospitality is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven en opleiders in de metropoolregio Amsterdam met als voornaamste doelen de instroom en de kwaliteit van hospitalitymedewerkers te verbeteren.

De opleiding Hotelmanagement on the Job (MBO4 niveau) vindt plaats op de werkvloer van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. “De studenten krijgen gericht praktijkles en workshops in het hotel. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van reguliere hotelopleidingen. De praktijk is immers de beste leerschool om het horecavak te leren. Daarnaast wordt de theoretische ondersteuning verzorgd door de docenten van het ROC van Amsterdam.” aldus Jolanda de Graaff HR Manager Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden.

Door middel van een introductieweek met verschillende activiteiten hebben de studenten kennis kunnen maken met elkaar, het hotel en de omgeving van het hotel. Vanaf maandag 4 september start de opleiding echt en zijn de studenten te vinden op de werkvloer van het hotel. In een roulerend rooster zullen zij kennismaken met alle afdelingen binnen het hotel. Ab de Bruijn, directeur Hotel Sassenheim-Leiden: “Binnen 3 jaar zullen de studenten worden opgeleid tot echte horeca-ondernemers. Wij zijn ontzettend trots dat wij samen met het ROC van Amsterdam deze inspirerende opleiding binnen ons hotel kunnen aanbieden en ambitieuze studenten hiermee een prachtige start geven in de hotelbranche.”

En wat vinden deze ambitieuze studenten er zelf van? ‘Ik hoop dat ik heel veel ga leren van de hotellerie’, zegt Maura. ‘We hebben de afgelopen week al geleerd hoe je gasten moet aanspreken. Service lijkt me heel leuk.’ Naut kijkt uit naar het tweede jaar. ‘Dan krijgen we extra vakken als wijnkennis. Achter de bar lijkt mij een leuke plek.’ Dat vinden Stan en Levy ook. ‘Food and Beverage’, noemen ze als hun favoriete afdeling. ‘We willen allebei vinoloog worden.’ En na een korte pauze vult Levy nog aan: ‘Ik wil later een eigen hotel beginnen.’

Wat is er leuk aan werken in een hotel? ‘De diversiteit’, zegt River. ‘Elke dag is anders’, zegt Stan. ‘Het contact met mensen’, zeggen ze allemaal.

Lees meer over de opleiding Hotelmanagement on the Job bij Hotel Sassenheim-Leiden.