Oegstgeest

Ontdek Oegstgeest; een verborgen parel in Zuid-Holland

Oegstgeest is een pittoresk dorpje gelegen in het hart van Zuid-Holland. Omgeven door natuurschoon, historische bezienswaardigheden en moderne voorzieningen, biedt Oegstgeest de perfecte balans tussen rust en levendigheid. Oegstgeest is rijk aan geschiedenis en dat is terug te zien in de vele historische gebouwen en monumenten. Een must-see is Kasteel Oud-Poelgeest, een prachtig 17e-eeuws kasteel dat omgeven is door een schitterend park. 

Voor natuurliefhebbers is Oegstgeest een ware oase. Het dorp ligt dichtbij het natuurgebied de Kagerplassen, een uitgestrekt waterlandschap dat perfect is voor watersporten, zoals zeilen en kanoën. Ook het nabijgelegen Leidse Hout, een stadspark met een rijke flora en fauna, is een ideale plek voor een ontspannen wandeling of een picknick.

Winkelen en markt in Oegstgeest

Winkelcentrum Lange Voort is het belangrijkste winkelgebied van Oegstgeest. Hier vindt u een breed scala aan winkels, waaronder supermakten, modezaken, boetieks en speciaalzaken. Zowel voor de dagelijkse boodschappen als een gezellige middag winkelen is dit winkelcentrum ideaal!

De Kempenaerstraat is ook een leuke plek om te gaan shoppen! Hier vindt u een charmante mix van lokale winkels en boetiekjes waar u unieke kleding, cadeauartikelen en ambachtelijke streekproducten op de kop kunt tikken. 

De wekelijkse markt in Oegstgeest vindt plaats op dinsdag van 09:00 tot 16:00 uur op de Lijtweg in Oegstgeest.

Bereikbaarheid en parkeren

Oegstgeest is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reisinformatie en actuele vertrektijden kunt u terecht op 9292.nl. Of huur een fiets bij de receptie en vraag naar een van de leuke fietsroutes richting het dorp.

Op het parkeerterrein bij winkelcentrum Lange Voort kunt u gratis parkeren. In het centrumgebied (Lijtweg en omgeving) zijn meerdere parkeermogelijkheden dichtbij de winkels en restaurants. Er zijn zowel gratis als betaalde parkeerplaatsen beschikbaar.