Over Restaurant Nest

Ongeëvenaarde smaaksensatie

In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet het rundvlees enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kan dit in een speciale ‘dry aged kast’. In onze ‘dry aged kast’ kunnen wij vlees rijpen bij precies de juiste temperatuur, luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Dit zorgt voor heerlijk mals vlees, vol en intens van smaak!

MRIJ rund
Het MRIJ rund leeft bijna het gehele jaar buiten in de natuur, en graast op de
uiterwaarden van de rivieren de Maas, de Rijn en de IJssel. De leefomstandigheden van deze runderen zijn zo natuurlijk als mogelijk, wat de smaak absoluut ten goede komt!

Simmentaler rund
Het Simmentaler rund bestaat al sinds de middeleeuwen en loopt vrij rond in de Oostenrijkse bergen en Duitse Alpen. Door de vele kruiden die deze runderen eten, is het vlees karaktervol van smaak. Het vlees is fijn van structuur en rijk gemarmerd, wat betekent dat het een goede vetdooradering heeft. Dit zorgt voor een heerlijke malsheid en volle smaak. Een ware delicatesse!

Uit de dry aged kast (rijpkast)
STRIPLOIN - MRIJ runder entrecôte
250 gram | € 27.50

RIBEYE – MRIJ runder ribeye
250 gram |  € 27.50

T-BONE – Simmentaler runder T-bone
450 gram | € 32.50

BEEFBURGER – Simmentaler runder hamburger
per stuk van 200 gram | € 18.50

CHEF’S FAVORITE
TOMAHAWK – MRIJ runder rib biefstuk
per stuk van ca. 1200 gram (to share or not to share :-)) | € 70.00

De gerechten worden geserveerd met: groene asperges, Vlaamse frites en bearnaisesaus.