Over Restaurant Nest

Ongeëvenaarde smaaksensatie

In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet het rundvlees enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kan dit in een speciale ‘dry aged kast’. In onze ‘dry aged kast’ kunnen wij vlees rijpen bij precies de juiste temperatuur, luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Dit zorgt voor heerlijk mals vlees, vol en intens van smaak!

MRIJ rund
Het MRIJ rund leeft bijna het gehele jaar buiten in de natuur, en graast op de
uiterwaarden van de rivieren de Maas, de Rijn en de IJssel. De leefomstandigheden van deze runderen zijn zo natuurlijk als mogelijk, wat de smaak absoluut ten goede komt!

Black Angus Rund
Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote varie?teit aan kruiden- en gras- soorten te vinden is.

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt.


Uit de dry aged kast (rijpkast)
STRIPLOIN - MRIJ runder entrecôte
275 gram | € 27.50

RIBEYE – Kalfs Rib-Eye
275 gram |  € 28.50

SHORT RIB - Black Angus Short Rib
450 gram | € 32.50

BEEFBURGER – Black Angus hamburger
200 gram | € 18.50

CHEF’S FAVORITE
TOMAHAWK – MRIJ runder rib biefstuk
per stuk van ca. 1200 gram (to share or not to share :-)) | € 75.00

De gerechten worden geserveerd met: groentenstoof van courgette, paprika, olijf en chorizo, geroosterde Roseval aardappel en chimmichurri saus.