Agenda

Onze agenda staat vol met verrassende activiteiten in en om ons hotel. Lees meer

Volgende
Mountainbiken door de duinen

Locatie

Mountainbiken door de duinen

Wandelen, fietsen of mountainbiken; het kan allemaal in het prachtige Hollands Duin. Van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland strekt zich een smalle maar afwisselende duinstrook uit: Hollands Duin. Een duinenrij die door de natuur en de mens samen is gemaakt. Wind en water vormden strand en duinen, de mensen legden aardappelakkertjes aan, wonnen water uit de duingrond en plantten bossen. Dit alles heeft vandaag de dag geresulteerd in een prachtig natuurgebied.

Locatie

Het opstappunt voor de mountainbikeroute is bij parkeerplaats Duindamseslag (afrit 24), 2204 AM in Noordwijk bij restaurant De Witte Raaf. Vanaf hier kunt u het fietspad volgen en na ongeveer 1 kilometer loopt het fietspad omhoog. Hier kunt u na ongeveer 40 meter rechtsaf slaan om bij de start aan te komen van het eerste deel van de route (het begin staat duidelijk aangegeven).

Mountainbike huren

Een mountainbike kunt u huren bij Rent-a-Bike van Dam. Het adres is: Landbouwplein 10, 2211 GE te Noordwijkerhout.

U kunt met de bus vanaf NS Station Sassenheim in circa 35 minuten reizen naar het verhuurbedrijf. Hierbij moet er tussendoor nog overgestapt worden op een andere bus in Voorhout. Voor de exacte reismogelijkheden kunt u de website van de NS raadplegen.

Binnen 15 minuten kunt u ook met de auto naar het verhuurbedrijf rijden. Naast het bedrijf is een parkeerplaats waar u uw auto twee uur gratis kunt parkeren. Indien u uw auto langer wilt parkeren raden wij u aan uw auto in Parkeerplaats Victoriberg te parkeren. Ook hier is het de eerste twee uur gratis, maar hier kunt u wel uw auto tegen betaling langer laten staan.

Vanaf Rent-a-Bike van Dam fietst u in ongeveer 15 minuten naar het startpunt van de mountainbikeroute. Indien u al bezit over een eigen mountainbike kunt u vanaf ons hotel in ongeveer 30 minuten naar het startpunt fietsen.

In het Hollands Duin zijn diverse wandel-, fiets- en mountainbikeroutes voor jong en oud. Voor meer informatie, bekijk de website van Staatsbosbeheer of bekijk de mountainbikeroutes van de Noordbikers.